ΕΛΜΕ Πειραιά: ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

16/09/2014 - 16:20

Στις 18/9 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του άνεργου μεταλλεργάτη, αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από νεοναζί μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτοντας με φριχτό τρόπο το πραγματικό πρόσωπό τους. Είχαν προηγηθεί πολλές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, σε βάρος αγωνιστών εργατών στο Πέραμα κι αλλού. Δεν ξεχνάμε.

Η Χρυσή Αυγή είναι όπλο του συστήματος ενάντια στο λαό και τη νεολαία. Είναι μια φασιστική οργάνωση με ναζιστικό-εθνικοσοσιαλιστικό χαραχτήρα, άσχετα αν το παραδέχεται. Είναι χιλιάδες τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι η Χρυσή Αυγή παίζει το  ρόλο μακριού χεριού του συστήματος, του κεφαλαίου. Αν και προβάλλεται σαν “αντισυστημική”, ιστορικά έχει αποδειχτεί πως μέσα σε τέτοια μορφώματα κρύβεται ο σκληρός πυρήνας του μεγάλου κεφαλαίου. Έχει στόχο να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι κι αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ. Θεωρία της είναι ο ρατσισμός και το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Στην πρόσφατη άλλωστε πραχτική της περιλαμβάνονται οι οργανωμένες απεργοσπασίες έως και η ανοιχτή υποστήριξη καπιταλιστών (βλ. Χαλυβουργία Βόλου, επερωτήσεις υπέρ των εφοπλιστών, άνοιγμα δουλεμπορικών γραφείων για λογαριασμό τους), οι προβοκάτσιες κι ο αντικομμουνισμός.

Ας μην ξεγελιόμαστε λοιπόν. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο φασισμός φοράει κοινοβουλευτικό μανδύα. Το φίδι έχει βγει απ' τ’ αυγό του. Η απάντηση θα δοθεί με την άνοδο του οργανωμένου, ταξικού εργατικού κινήματος, με την αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους χωρίς διαχωρισμούς χρώματος ή καταγωγής, με την ανοιχτή ιδεολογική αντιπαράθεση και με την ιστορική συνείδηση, που οφείλουμε να διαμορφώσουμε στους μαθητές μας μέσα από πλατιά συζήτηση στο μάθημα κι εκδηλώσεις στα σχολεία, που θα κατανικήσουν το φόβο και την παθητική στάση απέναντι στη ρατσιστική-φασιστική βία. Δεν θα περάσουν!

Έχουμε χρέος απέναντι στα θύματα του ναζισμού και του φασισμού, απέναντι σε όλο αυτό τον κόσμο που έχει υποστεί επιθέσεις, απέναντι στον Παύλο Φύσσα, που πριν ένα χρόνο δολοφονήθηκε. Έχουμε χρέος απέναντι στη νέα γενιά, να μην μολυνθεί από το ναζιστικό δηλητήριο. Έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας. Η πάλη και ο αγώνας για καλύτερες μέρες, για διέξοδο από τη σημερινή πολιτική κατάσταση, δεν μπορούν να ξεκοπούν από την πάλη ενάντια σ’ ένα από τα πιο σκοτεινά και βρώμικα εργαλεία του συστήματος.
  Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία μαζικά να καταγγείλουν και ν’ απομονώσουν τη δράση των φασιστών στις γειτονιές. Να μην ανεχτούν τα φασιστικά τάγματα εφόδου που δολοφονούν για ρατσιστικούς και πολιτικούς λόγους. Καλούμε τους συναδέλφους ν’ ανταποκριθούν στον παιδαγωγικό τους ρόλο αποκαλύπτοντας στα μάτια των μαθητών τον πραγματικό χαραχτήρα του φασισμού, που είναι γέννημα-θρέμμα του συστήματος, και το ρόλο της Χρυσής Αυγής ως δύναμης κρούσης των καπιταλιστών. Να εξηγήσουμε στους μαθητές μας ότι αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, την υποταγή τους στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει η εργοδοσία. Ν’ αποκαλύψουμε τον αντιδραστικό ρόλο της Ε.Ε., που εξισώνει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό, που πραξικοπηματικά επέβαλε φασιστική κυβέρνηση στην Ουκρανία προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της.

Καμιά ανοχή λοιπόν στο φασιστικό-ρατσιστικό δηλητήριο. Στις προκλήσεις ν’ απαντήσουμε δείχνοντας τη δύναμή μας, την αλληλεγγύη των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και την ενότητα, τους κοινούς αγώνες όλων των εργαζόμενων, οργανωμένα μέσα από το ταξικό κίνημα.

Συμμετέχουμε στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις -κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στις 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα προχωρήσει τον Οχτώβρη σε πολύμορφες αντιφασιστικές δραστηριότητες για τις οποίες θα ενημερώσει αναλυτικά με επόμενη ανακοίνωση.

Πειραιάς, 14/9/2014

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα