ΕΛΜΕ Πειραιά: ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

06/03/2015 - 11:52

Η  ΕΛΜΕ Πειραιά έχει επανειλημμένα ασχοληθεί και καταγγείλει την είσοδο επιχειρήσεων και επιχειρηματιών στα σχολεία, που εκμεταλλεύονται την κρατική υποχρηματοδότηση  της Παιδείας για να επενδύσουν τα συμφέροντά τους στο χώρο της νεολαίας μέσω διαφόρων προγραμμάτων  όπως για σίτιση, διατροφικές συνήθειες μαθητών, εμβολιασμό ή ασφάλιση μαθητών κ.λπ.. 

Πρόσφατο κρούσμα αποτελεί η είσοδος της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε κάποια σχολεία του Δήμου Πειραιά.

Συγκεκριμένα:

Με πρωτοβουλία της ΠΑΕ και τη μεσολάβηση του Αντιδημάρχου Παιδείας Πειραιά αντιπροσωπεία της ΠΑΕ επισκέφτηκε τα σχολεία και πρόσφεραν μπάλες ποδοσφαίρου και μπάσκετ (5-8 μπάλες ανά σχολείο). Όπως αποδείχτηκε οι μπάλες ήταν το δόλωμα, για να παρέμβει η ΠΑΕ στους μαθητές μοιράζοντάς τους σκούφους με το σήμα του Ολυμπιακού, να φωτογραφηθεί και στη συνέχεια να διαφημίσει, με ανάρτηση σχετικού βίντεο στο σάϊτ  της ΠΑΕ (εκθέτοντας τους μαθητές), το “κοινωνικό έργο” του προέδρου της ΠΑΕ «Αυτή η πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι ιδέα του Προέδρου μας κ…. Ο Πρόεδρός  μας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία; σε θέματα που αφορούν τα παιδιά».  Οι εκπαιδευτικοί δε συμμετείχαν, και ας ισχυρίζεται η ΠΑΕ για «θερμή υποδοχή» στις φιέστες της ΠΑΕ.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει για άλλη μια φορά την είσοδο επιχειρήσεων και επιχειρηματιών στα σχολεία, που με το μανδύα της φιλανθρωπίας- χορηγίας επιδιώκουν τη διαφήμιση, το κέρδος και τη χειραγώγηση συνειδήσεων των μαθητών. Πρόκειται για υλοποίηση της πολιτικής της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ που χαρακτηρίζουν τους μαθητές και τους φοιτητές ως “πελάτες”  και προωθούν τη διδασκαλία της “επιχειρηματικότητας” στα σχολεία.

Το “φιλάνθρωπο” πρόσωπο του κάθε μεγαλοεπιχειρηματία -Ιανού είναι η άλλη όψη της σκληρής, ανάλγητης, αντεργατικής εργοδοσίας που μειώνει μισθούς, απολύει εργαζόμενους, τσαλαπατά δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, προκειμένου ν’ αυξήσει τα κέρδη της επιχείρησης, κι εξασφαλίζει και φοροαπαλλαγές λόγω… “κοινωνικού έργου”.

Αδιαπραγμάτευτη  θέση  και διεκδίκησή μας είναι  η εξασφάλιση από το κράτος της δημόσιας δωρεάν παιδείας και όλων των προϋποθέσεων για την παροχή της στα δημόσια σχολεία της χώρας σε όμοιες συνθήκες για όλους, χωρίς ταξικούς φραγμούς και διακρίσεις.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων  ν’ αντισταθούν στην “εύκολη λύση”-κοροϊδία  “φιλανθρώπων” που υποκαθιστούν την ευθύνη της πολιτείας και συνιστούν δούρειο ίππο για την άλωση της δημόσιας εκπαίδευσης από τους ιδιώτες επιχειρηματίες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν τα σχολεία, όπως τα γήπεδα, αρένες χουλιγκανισμού, ούτε και κολυμπήθρες του Σιλωάμ για τους κερδοσκόπους που επιχειρούν να εξαγιαστούν χρησιμοποιώντας τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές μας.

Η λύση δε βρίσκεται στους δήθεν “ευεργέτες”,αλλά στον αγώνα για να μην περάσουν τ’ αντιλαϊκά μέτρα,για μισθούς-συντάξεις-παιδεία-υγεία σύμφωνα με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα