ΕΛΜΕ Πειραιά: Για το προσφυγικό

02/03/2016 - 19:03

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ  ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

         Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν ανθρώπινες συνθήκες ζωής, αυξάνεται συνεχώς. Οι εικόνες των εξαθλιωμένων προσφύγων και μεταναστών που κοιμούνται στις πλατείες, σε χώρους αποσκευών στα λιμάνια, που στοιβάζονται σε πρόχειρους καταυλισμούς ή στα hotspots, με τις ουρές χιλιομέτρων να αναζητούν τα σύνορα, δεν πρέπει να αφήσουν κανένα μας αδιάφορο.

         Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι τα θύματα των Ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους από τη δολοφονική μηχανή των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τους πολέμους που προκάλεσαν και συνεχίζουν σε Συρία, Ουκρανία, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Οργανώνουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υπονομεύουν και εμποδίζουν το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν μόνοι τους για το παρόν και το μέλλον τους, εξωθούν στη μετανάστευση και την προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους, αποβλέποντας στον γεωπολιτικό έλεγχο περιοχών ενάντια στους ανταγωνιστές τους ιμπεριαλιστές αλλά και στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς. Στην πραγματικότητα Αμερικάνοι, Γάλλοι, Ρώσοι και άλλοι ιμπεριαλιστές ανεβάζουν την αντιπαράθεσή και τους ανταγωνισμούς τους, με θύματα τους ίδιους τους λαούς. 

    Προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις βόμβες που τους σκοτώνουν στις πατρίδες, έρχονται αντιμέτωποι με την καταστολή της ΕΕ που τους πνίγει στη Μεσόγειο. Το ενδιαφέρον της Ε.Ε για τους πρόσφυγες είναι υποκριτικό και τα δάκρυα της κροκοδείλια. Οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής στις 18-19 Γενάρη, τις οποίες ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εστιάζουν στην επιτήρηση και τον έλεγχο  των θαλασσίων συνόρων (  γι’ αυτό ενισχύθηκε η FRONTEX και κλήθηκε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο), στην αποτελεσματική καταγραφή-διαλογή και την επαναπροώθηση πίσω στις χώρες τους,όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Αυτή η κατεύθυνση θα οδηγήσει σε αύξηση των νεκρών προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα χωρών της ΕΕ. και όξυνση του προβλήματος στέγασης και διαβίωσης τους στις χώρες υποδοχής.

            Αποτελεί τραγική ειρωνεία και αποκάλυψη των πραγματικών χαρακτηριστικών της ΕΕ, ότι αυτοί που μιλούσαν για μια «Ευρώπη χωρίς σύνορα», τώρα υψώνουν τα τείχη το ένα μετά το άλλο για να ανακόψουν τις ροές των θυμάτων τους. Η συνθήκη Σένγκεν και τα σύνορα ανοιγοκλείνουν ανάλογα με τα συμφέροντα της ΕΕ και  του Ευρωενωσιακού Κεφαλαίου. Αυτά τα συμφέροντα υπηρετεί  η συστημική Ναζιστική Χρυσή Αυγή με τα ρατσιστικά και ξενοφοβικά της συθήματα και την στήριξη της  στις Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

         Για τους λίγους που θα καταφέρουν να επιζήσουν και να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, ετοιμάζεται η υπερεκμετάλλευση τους ως πάμφθηνο ευέλικτο εργατικό δυναμικό που θα προσφέρει νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο. Αυτές οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνυπέγραψαν όλες οι Κυβερνήσεις των κρατών μελών της, αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των φασιστικών και ναζιστικών οργανώσεων, όπως η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία, ΠΕΓΙΔΑ στην Γερμανία κ.α.

         Ο Ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι εκφράζουμε καθημερινά την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες. Όμως, η συνέχιση και όξυνση της αντιπροσφυγικής πολιτικής της ΕΕ, καθώς και η συνέχιση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων-πολέμων θα οδηγήσουν σε κλιμάκωση του προβλήματος. Για αυτό η απάντηση σ΄ αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να είναι η υποτιθέμενη «απολίτικη» «φιλανθρωπία», που αξιοποιείται απ΄ την κυβέρνηση, και διάφορες Μ.Κ.Ο., ή ακόμα και καπιταλιστικές επιχειρήσεις, όλων αυτών δηλαδή που υπηρετούν το σύστημα της εκμετάλλευσης και δήθεν «θυμήθηκαν»  τώρα τον ανθρωπισμό. 

         Υπάρχει ανάγκη συντονισμού της δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους που από τη μια δολοφονούν λαούς, από την άλλη ξεριζώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τις εστίες τους.

         Καλούμε σε μαζική αγωνιστική δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων κάθε χώρας, ενάντια στις Κυβερνήσεις και τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το αιματοκύλισμα των λαών. Παλεύουμε να μπλοκάρουμε και να ανατρέψουμε την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, να στηρίζει και να συμμετέχει (όπως και οι προηγούμενες) στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

         Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την αντιμπεριαλιστικη-αντιπολεμική δράση και τον αγώνα ενάντια στις αντι-προσφυγικές πολιτικές της ΕΕ που δίνουν πάτημα στο Ρατσισμό και την ξενοφοβία, υπέρ ενός κινήματος Αλληλεγγύης που θα δώσει χέρι βοηθείας στους πρόσφυγες, στον κοινό μας αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εκμετάλλευση.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.
  • Να μη γίνει η χώρα ορμητήριο του ΝΑΤΟ – ΕΞΩ οι Βάσεις, καμιά νέα βάση στη χώρα μας.
  • Καμία συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους
  • Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.
  • Όχι σε νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.
  • ·      Ανθρώπινη στέγαση - σίτιση - περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά των προσφύγων – Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
  • Ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση.

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ:

 

1) ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ:

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους συλλόγους να οργανώσουν τη συγκέντρωση των παρακάτω ειδών και να τα μεταφέρουν στα Γραφεία της ΕΛΜΕ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 7/3/16  και ΏΡΑ 14:00 έως 15:30.

 

Τρόφιμα:

Γάλα μακράς διαρκείας για ενηλίκους,Γάλα για βρέφη και παιδιά,Ζάχαρη,Τσάι,Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης,

Πρωινά σνακ ( μπισκότα, κρουασάν, κτλ),Φρούτα.

Ρούχα:

            -Πάνες, Μωρομάντηλα, Σερβιέτες, Σαπούνια, Ξυραφάκια.

 

2) α)Το Δ.Σ.  καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο συλαλλητήριο ενάντια στις Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο, που πραγματοποιούν φορείς και σωματεία, την ΤΕΤΑΡΤΗ 2/3 ώρα 18:00 στη ΒΟΥΛΗ με πορεία στα γραφεία της Ε.Ε. και στην Πρεσβεία των ΗΠΑ.

β) Το Δ.Σ, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση σωματείων, συμμετέχει στη σύσκεψη το Σάββατο 5/3 ώρα 10:00 π.μ. στον κινηματογράφο ¨Αλκυονίς¨ με  θέμα «Οργάνωση της πάλης ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στις αποφάσεις κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ, που φέρνουν τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών και στους πρόσφυγες». Στη Συνέχεια στις 13:00 (μετά τη σύσκεψη) καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ με πορεία στα γραφεία της Ε.Ε.

3) Πάρθηκε απόφαση για την πραγματοποίηση στο επόμενο διάστημα αντιπολεμικής εκδήλωσης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες.

4) Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης για να αποσυρθεί το Αντιασφαλιστικό σχέδιο, μαζί με συλλόγους δασκάλων και άλλους φορείς ( η μέρα θα ανακοινωθεί έγκαιρα).

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε. και ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

                                           

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                        

ΣΑΒΒΑ  ΣΑΒΒΑΣ             ΣΤΑΘΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα