ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ: Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής κλείνει τμήματα σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ του Πειραιά

29/11/2013 - 15:24

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αττικής αποφάσισε το κλείσιμο είκοσι περίπου τμημάτων από ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ του Πειραιά.

 

Η απόφαση αυτή οδηγεί:

  1. Σε μαρασμό δύο σχολεία (το 6ο ΕΠΑΛ Πειραιά και το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Δραπετσώνας) στα οποία κλείνουν δεκαέξι τμήματα.
  2. Στην εγκατάλειψη τμήματος μαθητών από την εκπαίδευση, καθώς σημαντικό τμήμα μαθητών των καταργημένων τμημάτων δεν πρόκειται να συνεχίσει σε άλλο σχολείο.
  3. Στην παραγωγή νέων υπεραριθμιών συναδέλφων, αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιέσεις και την εργασιακή ανασφάλεια.

Η απόφαση αυτή, μετά το κλείσιμο τομέων και ειδικοτήτων και τις διαθεσιμότητες – απολύσεις 2000 συναδέλφων, αποτελεί νέο χτύπημα της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης κι αντιστοιχίζεται στην κεντρική πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, μια πολιτική που χτυπάει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, τους σπρώχνει σε δομές κατάρτισης και απλήρωτης εργασίας κι αναιρεί εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Σημειώνουμε ότι:

  • Είναι γνωστό ότι η διάσπαση σε τομείς και κατόπιν σε ειδικότητες  εκ των πραγμάτων οδηγεί σε όχι μεγάλα τμήματα (ιδιαίτερα στα εσπερινά σχολεία), που το υπουργείο χαρακτηρίζει ολιγομελή.
  • Η απόφαση να μην εγκριθούν δεκάδες τμήματα αποτελεί αθέτηση ακόμα και της δέσμευσης του ίδιου του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ότι δε θα έκλεινε πάνω από δύο τμήματα στον Πειραιά.
  • Η ίδια απόφαση προβλέπει μετακίνηση μαθητών στον Πειραιά από τον Ταύρο και την Ηλιούπολη και μετακίνηση άλλων μαθητών από τον Πειραιά στο κέντρο της Αθήνας!

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά υπερασπιζόμενο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των συναδέλφων απαιτεί:

Ν’ ανακληθεί άμεσα η απόφαση της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Αττικής. Να μην κλείσει κανένα τμήμα. Να παραμείνουν οι μαθητές και οι συνάδελφοι στα σχολεία τους.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα