ΕΛΜΕ Πειραιά: Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο Δημαρχείο Περάματος

13/06/2015 - 17:59

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς του Περάματος σε κινητοποίηση στο Δημαρχείο την ΤΕΤΑΡΤΗ 17/6 ώρα 12:00 μ.μ. για να μην απολυθούν οι 20 συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες.

Το Δ.Σ. ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης ενόψει της 24ωρης απεργίας των καθαριστών-καθαριστριών:

Ψήφισμα Συμπαράστασης για Απεργία Καθαριστριών

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών και χαιρετίζουμε την απεργία τη Δευτέρα 15 Ιούνη που έχει προκηρύξει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών - Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων και Εργολαβικών Συνεργείων.

Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν το αίσχος των προσωρινά-απασχολούμενων και ελάχιστα αμειβόμενων, σήμερα οι καθαρίστριες παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας, εκβιασμών, και ψεύτικων υποσχέσεων από την σημερινή κυβέρνηση. Ακόμα και η ανανέωση των συμβάσεων βρίσκεται στον "αέρα" και δεν διασφαλίζεται από κανέναν η δουλειά 8.500 συμβασιούχων καθαριστριών που δουλεύουν στα σχολεία 10 και πλέον χρόνια!

Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι:

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

• Ανανέωση όλων των συμβάσεων για όλη τη χρονιά. Καμία απόλυση εργαζομένου. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.

• Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι Σχολικές Επιτροπές.

• Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτίριο (Νοσοκομεία, πανεπιστήμια, κ.ά.), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.

• Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριών για καθαρά σχολεία.

• Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

• Καμία Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα