ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ : ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΠΤΥΧΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ

20/11/2012 - 17:46

 

ΜΑΖΙΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (Τετάρτη 21/11 ώρα 13:00) ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΜΠΤΥΞΗ  ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Η Διοίκηση ( Περιφέρεια, Διεύθυνση Δ/βθμιας) συνεχίζουν, στο πλαίσιο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης- Ε.Ε., την προσπάθεια κατάργησης- συμπτύξεων τμημάτων.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στον Πειραιά δεκάδες κενά εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να διαθέσει τις απαραίτητες πιστώσεις και να προσλάβει εκπαιδευτικούς, προσπαθεί να καλύψει τα κενά με συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με τον Υφυπουργό Παιδείας την Παρασκευή 16/11. Η πολιτική αυτή είναι απαράδεχτη, αποτελεί πλήγμα για το Δημόσιο Σχολείο, την παιδαγωγική διαδικασία, το δικαίωμα των μαθητών για μόρφωση, και δημιουργεί εργασιακά προβλήματα κι αβεβαιότητα στον εκπαιδευτικό ,που δυσχεραίνουν το έργο του. Η εγκύκλιος για 25+10% είναι εφεύρημα του Υπουργείου, είναι αυθαίρετη ερμηνεία-εφαρμογή του νόμου, ο οποίος γράφει ΜΕΧΡΙ 30 μαθητές - όχι 30 - και άρα τμήματα με 20 ή 21 μαθητές βρίσκονται μέσα στα όρια και του νόμου.  Το θέμα αφορά όλα τα σχολεία. 

Είμαστε αντίθετοι με κάθε συγχώνευση και η θέση της ΕΛΜΕ είναι για έως 20 μαθητές στο τμήμα, και μάλιστα σήμερα που η κατάσταση της λαϊκής οικογένειας χειροτερεύει κι οι μαθητές έρχονται στο σχολείο με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Η σύμπτυξη  τμημάτων και η συγχώνευση σχολείων αφορά όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και  εργαζόμενους.

Μετά την  μαζική συγκέντρωση-παράσταση εκπαιδευτικών και γονιών (την προηγούμενη εβδομάδα) στη Διεύθυνση Δ/θμιας , που είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί ο αρχικός σχεδιασμός της Διοίκησης για 28αρια τμήματα και  σύμπτυξη 100 τμημάτων, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά προχωρά σε νέα κινητοποίηση κατά των συμπτύξεων την ΤΕΤΑΡΤΗ 21/11 ΩΡΑ 13:00  στη Διεύθυνση Δ/θμιας  Εκπαίδευσης (ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35).

 Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  καλεί   όλους  να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας:

 

- να μην καταργηθεί-συμπτυχθεί κανένα τμήμα ή σχολείο

- να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών

-  20 μαθητές ανά τμήμα

 

Καλούμε τη Διοίκηση και την πολιτική ηγεσία να πάψουν να αντιμετωπίζουν την παιδεία με τους όρους της αγοράς. Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό που οφείλει η πολιτεία να το παρέχει σε όλους πλήρως, ισότιμα και δωρεάν.

 

          Σημ: Να ενημερωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί για την κινητοποίηση( σε περίπτωση που καταστεί αναγκαίο οι εκπαιδευτικόι μπορούν να κάνουν χρήση 3ωρης διευκολυντικής στασης εργασίας) .

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα