Α΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑ

24/11/2012 - 10:27

 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Ανατολική και Δυτική  Θεσσαλονίκη δεκάδες κενά εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να διαθέσει τις απαραίτητες πιστώσεις και να προσλάβει εκπαιδευτικούς, προσπαθεί να καλύψει τα κενά με συγχωνεύσεις τμημάτων, την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών, ενώ δίνει εντολή σε καθηγητές να διδάσκουν μαθήματα εκτός ανάθεσης.

Η πολιτική αυτή είναι απαράδεχτη, αποτελεί πλήγμα για το Δημόσιο Σχολείο, την παιδαγωγική διαδικασία, το δικαίωμα των μαθητών για μόρφωση, και δημιουργεί αβεβαιότητα και εργασιακά προβλήματα στον εκπαιδευτικό, που δυσχεραίνουν το έργο του. Το θέμα αφορά όλα τα σχολεία.

Είμαστε αντίθετοι με κάθε συγχώνευση και μάλιστα σήμερα που η κατάσταση της λαϊκής οικογένειας χειροτερεύει κι οι μαθητές έρχονται στο σχολείο με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Η σύμπτυξη τμημάτων και η συγχώνευση σχολείων αφορά όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και εργαζόμενους.

 

§  να μην καταργηθεί - συμπτυχθεί κανένα τμήμα ή σχολείο

§  να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών

§  καμία υποχρεωτική υπερωρία σε συναδέλφους

 

Καλούμε τη Διοίκηση και την πολιτική ηγεσία να πάψουν να αντιμετωπίζουν την παιδεία με τους όρους της αγοράς. Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό που οφείλει η πολιτεία να το παρέχει σε όλους πλήρως, ισότιμα και δωρεάν.

Καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουν το σωματείο ώστε να παρεμβαίνει άμεσα.

 

 

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα