Θεσσαλονίκη

Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Για τις εγγραφές στα ΕΠΑΛ

08/07/2020 - 09:38

Το Υ.ΠΑΙ.Θ. έχει ήδη ταλαιπωρήσει τις τελευταίες μέρες χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους που προσπαθούν να κάνουν την εγγραφή τους για την επόμενη σχολική χρονιά με ένα απίστευτα γραφειοκρατικό και προβληματικό στη διαχείρισή του ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών. Συγχρόνως οι σχολικές μονάδες των ΕΠΑΛ δεν είχαν πρόσβαση στις εγγραφές τους, ώστε να ενημερώσουν τους μαθητές για τα όποια προβλήματα. Οι παραπάνω πιεστικές συνθήκες είχαν ως επιστέγασμα την ακατανόητα μικρή προθεσμία εγγραφών που δόθηκε και είχε καταληκτική ημερομηνία 2/7, παρότι στα ΓΕΛ η αντίστοιχη προθεσμία είναι μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

Το θρίλερ των εγγραφών για τα ΕΠΑΛ κορυφώθηκε, όταν το ίδιο το περίφημο "e-eggrafes" διέγραψε όλες τις αιτήσεις των μαθητών που έγιναν στις 28 και 29 Ιουνίου, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ειδοποίησης αυτών των μαθητών, αφού τα ΕΠΑΛ δεν είχαν πρόσβαση στα στοιχεία των εγγραφών τους.

Σήμερα το Υπουργείο ζητά μέσα σε μια μέρα να ειδοποιηθούν οι μαθητές, πράγμα αδύνατο όσον αφορά τις νέες εγγραφές, αφού κανένα σχολείο δεν έχει τα στοιχεία των νέων εγγραφών και δίνεται παράταση μόνο μιας ημέρας για την επανεγγραφή τους!!!

Η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ: 

Τις αντιδημοκρατικές πρακτικές που ακολουθεί το Υ.ΠΑΙ.Θ. για τις εγγραφές στα ΕΠΑΛ οι οποίες στερούν από χιλιάδες μαθητές το δικαίωμα φοίτησης στην ΤΕΕ.

ΑΠΑΙΤΕΙ: 

  • Να δοθεί παράταση στις εγγραφές των μαθητών των ΕΠΑΛ μέχρι την έναρξη των μαθημάτων

  • Να εξασφαλιστούν όλες εκείνες οι συνθήκες που θα δίνουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στις εγγραφές του δημόσιου σχολείου σε κάθε μαθητή και σε κάθε πολίτη

  • Να βγάλει το υπουργείο Παιδείας δημόσια ανακοίνωση ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές και οι οικογένειές τους για να προλάβουν να επανεγγραφούν.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα