Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Σχετικά με τη μη διεξαγωγή επαναληπτικών εξετάσεων στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

17/06/2015 - 19:38
Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης επανέρχεται στο σοβαρό ζήτημα της απουσίας πρόβλεψης για την περίπτωση αδυναμίας ενός μαθητή ΕΠΑΛ να προσέλθει στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Είναι άδικο και απαράδεκτο το γεγονός ότι δε διεξάγονται επαναληπτικές εξετάσεις στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Μαθητές που δεν κατάφεραν λόγω ασθένειας να προσέλθουν στις εξετάσεις στην καθορισμένη ημερομηνία αποκλείονται άδικα από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν, συνέβη πρόσφατα σε μαθητή του ΕΠΑΛ Αρναίας και μπορεί να συμβεί και στο μέλλον. 
Ζητάμε άμεσα την οριστική λύση αυτού του ζητήματος, ώστε να διεξάγονται επαναληπτικές εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα όπου διαπιστώθηκε έστω και μια απουσία μαθητή/μαθήτριας ΕΠΑΛ, λόγω ασθένειας ή άλλου αντικειμενικού λόγου για τον οποίο δε φέρουν ευθύνη οι ίδιοι οι μαθητές, όπως ακριβώς ισχύει -και δικαίως- για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων. Είναι επιτακτική ανάγκη να αρθεί η αδικία σε βάρος των μαθητών των ΕΠΑΛ. Ζητάμε για φέτος τη διευθέτηση του προβλήματος, όπου έχει προκύψει, πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγωγής αποτελεσμάτων ή αν δεν γίνει κατορθωτό, έστω και το Σεπτέμβριο. 
 
 Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ 
Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα