ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Χαιρετισμός προς τους συλλόγους διδασκόντων, τους εργαζομένους στη ΔΔΕ και τους μαθητές

10/02/2016 - 21:57

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ χαιρετίζει τους συλλόγους διδασκόντων όλων των σχολείων του νησιού και τους εργαζομένους στη ΔΔΕ που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου για οικονομική ενίσχυση της συναδέλφισσας Διονυσίας Παράσχη που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ιδιαίτερα συγκινητική και ενθαρρυντική υπήρξε και η συμμετοχή των μαθητών του νησιού στην όλη προσπάθεια. Η ενέργεια αυτή αποδεικνύει ότι η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων είναι πανίσχυρη.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ επισημαίνει ότι με τον πιο τραγικό τρόπο αποδεικνύεται η επικαιρότητα του αγώνα για το ασφαλιστικό, που αναδείχθηκε και κατά την τελευταία πανελλαδική απεργία της 4ης Φλεβάρη. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε θέση μάχης για τη διεκδίκηση του καθολικού δικαιώματος στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση και υγεία για όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους ανέργους.

 

Τον 21ο αιώνα είναι απαράδεκτο, λόγω της εκμετάλλευσης της επιστημονικής έρευνας από τις πολυεθνικές εταιρείες, να μη μπορεί ο σύγχρονος άνθρωπος να απολαύσει τις δυνατότητες τις οποίες δίνει η επιστημονική εξέλιξη ώστε να ζει καλύτερα και περισσότερο. Η υγεία είναι καθολικό κοινωνικό αγαθό, δε μπορεί να είναι πεδίο κερδοφορίας των μονοπωλίων.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ απαιτεί να καλύψει ο ΕΟΠΥΥ το συνολικό κόστος της θεραπείας της συναδέλφισσας και δεσμεύεται ότι θα προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια ή κινητοποίηση ώστε να το διασφαλίσει.

 

Το Δ.Σ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα