Επιχειρούν να φιμώσουν αγωνιστές εκπαιδευτικούς

09/06/2010 - 10:18

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι αντιστέκονται στα νέα αντιδραστικά μέτρα που επιχειρείται να περάσουν στην εκπαίδευση, παίρνει ακόμα και το χαρακτήρα της επιχείρησης φίμωσής τους ώστε να μην ακούγονται μέσα στα σχολεία οι αντίθετες στην ασκούμενη πολιτική απόψεις. Τέτοια ήταν και η προσπάθεια που εκδηλώθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, όπου (όπως καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ), η διευθύντρια επιχείρησε, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συλλόγου Καθηγητών, να φιμώσει τη φωνή του Θόδωρου Μούτου, καθηγητή του σχολείου, μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, όταν αυτός αντέδρασε στη διαβόητη αυτοαξιολόγηση της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας, για την οποία «ενημέρωνε» ο σχολικός σύμβουλος.

Η διευθύντρια του σχολείου υπέβαλε αναφορά σε βάρος του Θ. Μούτου προς τη διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, την κοινοποίησε και προς την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Στην αναφορά της υποστηρίζει ότι ο Θ. Μούτος χρησιμοποίησε απρεπείς εκφράσεις κατά του σχολικού συμβούλου και παρακώλυσε την ομαλή συνεδρίαση του Συλλόγου, ενώ ισχυρίζεται ότι ο καθηγητής αποχώρησε αδικαιολόγητα από την υπηρεσία του. Οπως συγκεκριμένα αναφέρει, «ο κ. Μούτος παρέβη την υπαλληλική νομοθεσία και την παιδαγωγική και εκπαιδευτική ηθική και δεοντολογία».

Βεβαίως, το μόνο που έκανε ο Θ. Μούτος ήταν να εκφράσει και μέσα στη συνεδρίαση του Συλλόγου, με δημοκρατικό τρόπο, ως ελεύθερα σκεπτόμενο άτομο, αλλά και ως υπεύθυνος συνδικαλιστής, την αντίθεσή του στην αυτοαξιολόγηση, απαντώντας σε μειωτικές και προσβλητικές για τον κλάδο των εκπαιδευτικών θέσεις που παρουσίασε ο σχολικός σύμβουλος. Και, βεβαίως, δεν αποχώρησε από το χώρο της εργασίας του, όπως τον κατηγορεί στην αναφορά της η διευθύντρια, αλλά από τη συνεδρίαση του Συλλόγου, αρνούμενος νανομιμοποιήσει με την παρουσία του τα όσα εκεί διαδραματίζονταν και με τα οποία διαφωνούσε. Η ίδια η διευθύντρια στην αναφορά της εξάλλου παραδέχεται: «Στη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Μούτος διέκοπτε και με ύφος απρεπές, εξέφραζε τις δικές του παρατηρήσεις διαφωνίες. Προσπάθησα να ηρεμήσω τα πνεύματα και υπέδειξα όλες οι διαφωνίες και οι απόψεις να εκτεθούν μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης του κ. Σχολικού Συμβούλου. Ο κ. Μούτος συνέχισε να διακόπτει και να επιβάλλει την άποψή του ...».

Ουσιαστικά, η αντιπαράθεση μέσα στο Σύλλογο για τις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις χαρακτηρίζεται ως εξής: «Επιτέθηκε με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις κατά του Σχολικού Συμβούλου ("Ποιος είναι ο Δοδοντάκης? Με τι κριτήρια επιλέχτηκε ;")»,« Παρεκώλυσε με τη συμπεριφορά του το ήρεμο κλίμα»!

Δεκάδες ψηφίσματα καταδίκης για τις διώξεις των εκπαιδευτικών

Οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί δίνουν τη μάχη και μέσα στα σχολεία τους για να μην περάσουν τα αντιδραστικά μέτρα, αλλά δίνουν ταυτόχρονα τη μάχη ως εργαζόμενοι, με τους συναδέλφους τους σε όλους τους κλάδους. Υπενθυμίζουμε ότι εκπαιδευτικοί έχουν διωχθεί, λόγω της συμμετοχής στην απεργία στις 21 του Απρίλη, με το ΠΑΜΕ. Σχετικό με τις διώξεις αυτές είναι και το έγγραφο που έλαβε δασκάλα απεργός στη Μεσσηνία με θέμα την περικοπή αποδοχών της. Ο λόγος δεν ήταν η συμμετοχή στην απεργία της 21ης Απρίλη, αλλά η «μη παροχή νόμιμης υπηρεσίας στις 21 Απρίλη ». Η διαφορά είναι πολύ ουσιαστική, αφού, για μια ακόμη φορά, μπαίνει θέμα «νομιμότητας» για τη συμμετοχή εκπαιδευτικού στην απεργία.

Οι αποφάσεις καταδίκης, όπου απαιτείται να σταματήσουν οι διώξεις απεργών εκπαιδευτικών, πληθαίνουν καθημερινά. Ψήφισμα για το θέμα έχουν υιοθετήσει οι παρακάτω Σύλλογοι δασκάλων και νηπιαγωγών με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων: Ηλιούπολης, «Γ. Σεφέρης »Νέας Ιωνίας - Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης,« Αθηνά »,« Αλ. Δελμούζος », Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου« Ρόζα Ιμβριώτη », Αιγάλεω, Νίκαιας,« Πρόοδος »Πειραιά,« Παρθενώνας », Πύργου,« Σωκράτης »Μενιδίου, Ναυπλίου, Λακεδαίμονος, Κερατσινίου« Ν. Πλουμπίδης », Ξάνθης, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Πύργου, Αμαλιάδας, Λακωνικής, Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Καβάλας,« Μακρυγιάννης », Αγίων Αναργύρων, Αργυρούπολης, Δωρίδας, Μεσσηνίας, Μολάων,« Κ. Σωτηρίου », Περιστερίου« Ελλη Αλεξίου ». Στους Συλλόγους Φθιώτιδας και Χαλκίδας, Απαγορεύτηκε απ 'τα προεδρεία να μπει το ψήφισμα σε ψηφοφορία, οπότε το ψήφισμα διακινήθηκε και μαζεύτηκαν υπογραφές πολύ περισσότερες απ' το 60% των παρόντων μελών των συλλόγων αυτών. Επίσης, ψηφίσματα έχουν υιοθετήσει οι παρακάτω Σύλλογοι με αποφάσεις ΔΣ: Αγίας Βαρβάρας - Κορυδαλλού, Λέσβου, Ικαρίας, Γρεβενών, Λήμνου, Ροδόπης.

Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν πάρει με απόφαση Γενικών Συνελεύσεων οι παρακάτω ΕΛΜΕ: Αθήνας Γ ', Αθήνας Ε', Ανατ Δ ». Αττικής, Δυτ Β '. Αττικής, Δυτ Γ '. Αττικής, Ανω Λιοσίων, Νότιας Αθήνας, Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης, Ηλείας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Φωκίδας, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης Α ', Θεσσαλονίκης Β', Θεσσαλονίκης Δ », Μαγνησίας, Δωδεκανήσου Α ', Δωδεκανήσου Β'. Με αποφάσεις ΔΣ: Αθήνας οι ΕΛΜΕ Α ', Ανατ Β'. Αττικής, Φθιώτιδας, Λακωνίας, Ζακύνθου. Επίσης, το ψήφισμα έχει υιοθετηθεί από τα Νομαρχιακά Τμήματα ΑΔΕΔΥ της Ικαρίας, της Λήμνου και της Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «ΒΥΡΩΝΑΣ», Πάτρας και Θεσσαλίας. Παρόμοιο ψήφισμα έχει εκδοθεί από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Σχετική ανακοίνωση έχει βγάλει η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας. Τέλος, αντίστοιχο ψήφισμα έβγαλε η ΕΔΟΘ (Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης).

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα