ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

08/02/2013 - 01:17

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ που προσυπόγραψαν αυτό το ψήφισμα συμπαραστέκονται και εκφράζουν την αγωνιστική τους αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των αγροτών που εδώ και μέρες βρίσκονται στους δρόμους με τα τρακτέρ. Οι φτωχομεσαίοι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συντονισμένη αντιαγροτική επίθεση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, της ΕΕ  και του ΔΝΤ. Επίθεση καταιγιστική και πολύπλευρη:

  1. Στο αγροτικό εισόδημα: Με την υπερδιόγκωση του κόστους παραγωγής με το πανάκριβο πετρέλαιο, τις μεγάλες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και σε όλα τα καλλιεργητικά μέσα και εφόδια, τη μείωση της επιστροφής ΦΠΑ από 11% σε 6%. Με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων στους αγρότες ενώ την ίδια ώρα ο εργαζόμενος αγοράζει πανάκριβα λόγω της διπλής ληστείας μεγαλεμπόρων – μεσαζόντων. Με το χτύπημα της ντόπιας παραγωγής από τις τεράστιες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων (3 δις. ευρώ το χρόνο). Με τη διάλυση των Συνεταιρισμών με τον νόμο Σκανδαλίδη, με τους χιλιάδες απλήρωτους συνεταιριστικούς υπαλλήλους. Με το ξεπούλημα της Α.Τ.Ε. και των θυγατρικών της βιομηχανιών (π.χ. ΔΩΔΩΝΗ, ΕΛΒΙΖ, ΣΕΚΑΠ κ.α.). Οι παραγωγοί μένουν απλήρωτοι από τους βιομήχανους- μεγαλεμπόρους και από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στην παραγωγή.
  2. Με τη νέα φοροεπιδρομή: Ενώ «βασιλεύει» η φοροδιαφυγή εφοπλιστών – βιομηχάνων – εκκλησίας – ΜΜΕ (λίστεςΛαγκάρντ κ.α.). Ενώ η συγκυβέρνηση μειώνει τον φόρο στις ΑΕ, φορολογεί τριπλά τους φτωχομεσαίους αγρότες με τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων (από το 2014), χαράτσια σε αγροτόσπιτα, αποθήκες και στάβλους, με νέο φόρο στα χωράφια τους!
  3. Με επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα: Η μείωση των εξευτελιστικών συντάξεων του ΟΓΑ, η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, οδηγεί στον Καιάδα τα «περήφανα γηρατειά» της υπαίθρου. Οι νέοι αγρότες θα πληρώνουν 47 χρόνια εισφορές (από 20 έως 67 ετών) για να πάρουν την εξευτελιστική σύνταξη στα 67 χρόνια τους, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν 70% οι εισφορές του ΟΓΑ για την υγεία.
  4. Η νέα, πιο αντιδραστική Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ οδηγεί σε νέα μεγάλη μείωση των επιδοτήσεων, μεγαλύτερη αποσύνδεση τους από την παραγωγή, συγκέντρωσή τους στους μεγαλοαγρότες, και κατάργησή τους στους μικρούς αγρότες.  Ταυτόχρονα προωθούν την επιδότηση και ενίσχυση του νέου αγρότη καπιταλιστή-επιχειρηματία, με τις πλάτες της ηγεσίας των «Ενώσεων Νέων Αγροτών», πουλώντας φύκια και μεταξωτές κορδέλες στους άνεργους της πόλης για επιστροφή στην ύπαιθρο. Όλα αυτά, σε συνδυασμό, επιταχύνουν το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε όφελος του αγροτοβιομηχανικού κεφαλαίου και των μεγαλοαγροτών.

Η συγκυβέρνηση και στους αγρότες δείχνει το αντιλαϊκό - αυταρχικό πρόσωπό της, όχι μόνο αρνούμενη να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά χρησιμοποιεί και τα ΜΑΤ, γιατί στους αγρότες δεν μπορεί να ισχύσει το φασιστικής μεθόδου μέτρο της επιστράτευσης. Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους. .

Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας για την επιβίωσή τους, αγώνας να μη ξεκληριστούν. Σχετίζεται  με την αγροτική οικονομία και την πλήρη τροφοδοσία του λαού με φτηνά και καλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα.

Κάθε συνάδελφος πρέπει να συνειδητοποιήσει την ανάγκη να στηριχθούν οι αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς, να συνειδητοποιήσει ότι απέναντι στην οικονομική κρίση και τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας οι αγώνες των λαϊκών στρωμάτων συνολικά, πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται, να αλληλοτροφοδοτούνται, να ανοίγουν δρόμους για την ακόμα πιο αποτελεσματική αντίσταση στη βάρβαρη πολιτική.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση αλληλεγγύης του συλλόγου μας στο μπλόκο της Νίκαιας την Κυριακή 10/2/2013.

Αναχώρηση λεωφορείων Κυριακή 8.00 π.μ. από Πλατεία Λαυρίου, Ομόνοια

Την πρωτοβουλία πήραν οι παρακάτω Σύλλογοι και η ΕΛΜΕ Πειραιά και καλούν τα μέλη τους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους αγρότες με την επίσκεψη στο μπλόκο της Νίκαιας την Κυριακή 10/2.

Οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ: Αν. Αττικής "Σωκράτης", Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης "Σεφέρης", Περιστερίου "Έλλη Αλεξίου", Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου "Ρόζα Ιμβριώτη", Αργυρούπολης - Αλίμου -Ελληνικού "Θουκυδίδης", Ηλιούπολης "Παπαμαύρος", Σαλαμίνας, Παλαιού Φαλήρου και η ΕΛΜΕ Πειραιά

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα