Επιτροπές Π.Α.ΜΕ.Δυτικών Συνοικιών: Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Γ’ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

01/04/2015 - 03:39

  Στις εκλογές του Νοέμβρη για τα υπηρεσιακά συμβούλια, οι συνάδελφοι έδωσαν στην Α.Σ.Ε., το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, την δεύτερη θέση και την εκλογή του ενός αιρετού στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γ’ Διεύθυνσης Αθήνας.

  Χωρίς να καλλιεργούμε αυταπάτες για το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και των αιρετών, δίνουμε τη μάχη και από αυτή τη θέση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, ενημερώνουμε, αποκαλύπτουμε, υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, ενάντια στις αυθαιρεσίες και τις άδικες, αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις της Κρατικής Διοίκησης.

  Από το Γενάρη που ανέλαβε καθήκοντα το νέο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και κατ’ επέκταση και οι νέοι αιρετοί, παρεμποδίζεται το έργο του αιρετού του ΠΑΜΕ, Βασίλη Παληγιώργου από τη Διοίκηση με προκλητικό τρόπο. Ο συνάδελφος αυτόματα με την εκλογή του ως αιρετός έχει μειωμένο ωράριο (το μισό του υποχρεωτικού του ωραρίου) ωστόσο η Διοίκηση δεν κάνει καμία ενέργεια για να καλύψει το κενό που προκύπτει παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις από το συνάδελφο . Να σημειώσουμε εδώ πως οι συνεδριάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου γίνονται στο εργασιακό ωράριο και  είναι χρονοβόρες. Γίνονται στην έδρα του ΠΥΣΠΕ (Αιγάλεω) και αφορούν μια σειρά από σοβαρά θέματα που ταλανίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα (υπηρεσιακές μεταβολές, κενά, συγχωνεύσεις, ελλείψεις κλπ). Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συνεδριάσεις και ο συνάδελφος αιρετός παίρνει άδεια από το σχολείο προκειμένου να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα για τα οποία έχει εκλεγεί. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ο συνάδελφος να έχει προβληματική συμμετοχή στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και ταυτόχρονα οι μαθητές του να χάνουν διδακτικές ώρες.  

  Τονίζουμε πως τα μέλη του ΠΑΜΕ που είναι εκλεγμένα είτε σε σωματεία είτε σε Υπηρεσιακά Συμβούλια θέτουν τις όποιες κατακτήσεις (μειωμένο ωράριο, απαλλαγή από διδακτικά καθήκοντα, κλπ) στην υπηρεσία της ενημέρωσης των συναδέλφων, την οργάνωση του αγώνα, την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος και δεν τα παζαρεύουν με μεσοβέζικα κόλπα π.χ. υπερωρίες.

  Ως επιτροπές του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Δυτικών συνοικιών εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση και με δεδομένο ότι για όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς που έχουν συνδικαλιστικό ρόλο έχει λυθεί το θέμα αυτό (και ας προέκυψαν από μεταγενέστερες εκλογικές αναμετρήσεις) απαιτούμε την άμεση επίλυσή του.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα