Ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή για το πρόγραμμα "Χαρούμενο Καλοκαίρι" του Δήμου Μεταμόρφωσης

26/05/2010 - 19:03

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ, με θέμα «την παραχώρηση από το δήμο Μεταμόρφωσης του προγράμματος« Χαρούμενο Καλοκαίρι »και τριών δημοτικών σχολείων στην ιδιωτική εταιρεία« Ζαχαρένια Ανέμη ». Το πλήρες κείμενο της ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Μέχρι φέτος και κάθε καλοκαίρι εδώ και 4-5 χρόνια, ο Δήμος Μεταμόρφωσης, οργάνωσε και λοποιούσε ένα πρόγραμμα «δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών το καλοκαίρι» με τον τίτλο «Χαρούμενο Καλοκαίρι».

Για την υλοποίηση του προγράμματος προσλαμβάνονταν συμβασιούχοι των «δυό μηνών» χωρίς πολλές τυπικές διαδικασίεςκαι φυσικά χωρίς ΙΚΑ. Κάποιοι απ αυτούς που προσλαμβάνονταν δεν είχαν καμιά επιστημονική ή παιδαγωγική επάρκεια ή και σχέση με το αντικείμενο.

Φέτος ο Δήμος Μεταμόρφωσης έχει ακολουθήσει την εξής τακτική:

Με πρόφαση ότι δεν τους επιτρέπεται πια να προσλαμβάνουν συμβασιούχους και μάλιστα για 1,5 μήνα, έδωσε το πρόγραμμα σε μια ιδιωτική εταιρεία με αμοιβή 85.000 ευρώ, παραχωρώντας ... και τρια δημοτικά σχολεία στην εταιρεία αυτή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυρία Υπουργός:

  • Αν έχει επίγνωση για την παράδοση των σχολείων σε ιδιωτική εταιρεία?
  • Γιατί δεν κάνει το πρόγραμμα ο Δήμος και το δίνει σε εταιρεία?
  • Με ποιά κριτήρια και ποιές διαδικασίες δίνονται τα σχολεία στην εταιρεία αυτή?
  • Ποιοί θα προσληφθούν? Με ποιά κριτήρια? Με ποιά πιστοποίηση υγείας και παιδαγωγικής κατάρτισης?
  • Αν προτίθεται να σταματήσει αυτή την ενέργεια και παράλληλα να συμβάλλει ώστε να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις προκειμένου το αναγκαίο αυτό πρόγραμμα να γίνεται αφενός δημόσια και δωρεάν, εφετέρου με το κατάλληλο προσωπικό.

Οι Βουλευτές

Σπύρος Χαλβατζής, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Πρωτούλης

Το θέμα έχει αναδείξει με επανειλημμένες ανακοινώσεις της η Ένωση Γονέων Μεταμόρφωσης και οι Σύλλογοι Γονέων του 1ου και του 7ου Δημοτικού της πόλης.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα