ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη"

Για τη μονοθεματική συνεδρίαση για την παιδεία στο Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα

30/11/2020 - 15:04

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

Την Δευτέρα 23-11 πραγματοποιήθηκε το αναβληθέν μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο για την Παιδεία.

Ο Σύλλογός μας με την παρουσία του στην τηλεδιάσκεψη περιέγραψε την κατάσταση που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, ανέδειξε τα προβλήματα, μίλησε για τις αιτίες και κατέθεσε προτάσεις για την επόμενη μέρα της Α/θμιας Εκπ/σης στο Δήμο μας.

Αναφερθήκαμε ιδιαίτερα στα ζητήματα της εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και της πανδημίας, του νέου διδακτηρίου για τα 4ο Δημοτικό και 4ο Νηπιαγωγείο που καθυστερεί πολύ και του Ειδικού Σχολείου Βύρωνα που μένει αστέγαστο και στα χαρτιά πάνω από δέκα χρόνια, της ελλιπούς χρηματοδότησης και του ελλιπούς τεχνολογικού εξοπλισμού.

Η Δημοτική Αρχή πρόβαλε εμφατικά το έργο της, παρουσιάζοντας τους ελαιοχρωματισμούς, τις συγκολλήσεις, τους προβολείς και τις μπασκέτες, ως το μέγιστο έργο. Δηλαδή πρέπει να ευγνωμονούμε τη δημοτική αρχή που έπραξε το αυτονόητο, τη συντήρηση δηλαδή των σχολικών κτιρίων και αυτή με πάρα πολλές ελλείψεις. Στη συνέχεια αναλώθηκε σε μια ακατάσχετη υποσχεσιολογία επί παντός επιστητού που - τι σύμπτωση - είχε πολλά κοινά σημεία με την εισήγηση στο αντίστοιχο περσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, σίγουρα τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρνει η κυβερνητική πολιτική για την Παιδεία.

Η Δημοτική Αρχή του Βύρωνα συντάχθηκε ουκ ολίγες φορές με την κυβέρνηση της Ν.Δ. όπως επίσης και με την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα Παιδείας. Δε συντάχθηκε και δε διεκδίκησε όμως μαζί με το εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα της πόλης μας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Εκτός, και αν είναι διεκδίκηση η δημοσιοποίηση επιστολών στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μαζί με τους γονείς για την Παιδεία του 21ου αιώνα στο Δήμο Βύρωνα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία υιοθέτησε το κοινό ψήφισμα του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» και της Ένωσης Γονέων Βύρωνα. Για να έχει όμως κάποιο αντίκρισμα αυτό, πρέπει καθένας να πάρει θέση στον αγώνα για να γίνουν πράξη όσα εμπεριέχει το ψήφισμα, αλλιώς είναι κενό γράμμα.

Το ΔΣ

    

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα