Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ζακύνθου

Για τη στάση της ΔΑΚΕ Ζακύνθου στην εξ αποστάσεως αξιολόγηση των μαθητών

21/12/2020 - 12:30

Για την 80/13-12-2020 απόφαση του ΔΣ της
ΕΛΜΕΖ (εξ αποστάσεως αξιολόγηση)

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, έχοντας επίγνωση των προβληματισμών του κλάδου αναφορικά με το ζήτημα της εξ αποστάσεως εξέτασης και βαθμολόγησης των μαθητών και ενόψει της πραγματοποίησης συλλόγων στα σχολεία, κατέθεσε πρόταση προς το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ, πρόταση η οποία απορρίφθηκε από τη ΔΑΚΕ.
Ως παράταξη εκτιμήσαμε ότι σε ένα τέτοιο ζήτημα θα έπρεπε ο κλάδος να είναι ενωμένος και για να διευκολύνουμε την υπερψήφισή από τη ΔΑΚΕ καταθέσαμε δεύτερη συμβιβαστική πρόταση (χωρίς καν πολιτικό σκεπτικό ή οποιαδήποτε αναφορά ενάντια στην κυβέρνηση) την οποία και παραθέτουμε αυτολεξεί:

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καλεί τους συναδέλφους να αγνοήσουν την εγκύκλιο του Υπουργείου και να μην υλοποιήσουν την «εξ αποστάσεως αξιολόγηση» των μαθητών.

Απαιτούμε:
• Να παρθεί πίσω η εγκύκλιος για την αξιολόγηση των μαθητών
• Να γίνει αναπροσαρμογή της διδακτέας και της εξεταστέας ύλης
• Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων (διορισμοί εκπαιδευτικών ώστε να αραιώσουν οι μαθητές ανά τμήμα, καθαριότητα, μέσα ατομικής υγιεινής)
• Να εξασφαλιστεί η άμεση εφαρμογή των προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη όταν ανοίξουν τα σχολεία
• Να δοθεί παράταση στο 1ο τετράμηνο ώστε να καλυφθούν κενά και ελλείψεις και να αξιολογηθούν δια ζώσης οι μαθητές. Αν τα σχολεία παραμείνουν κλειστά να υπολογισθεί ο βαθμός του 2ου τετραμήνου για την τελική βαθμολογία.

Η ΔΑΚΕ απέρριψε και τη δεύτερη αυτή συμβιβαστική και ουδέτερη πρόταση, καθώς ζητούσε να απαλειφθεί η πρώτη παράγραφος. Με λίγα λόγια ήθελε το Δ.Σ. να μην έχει θέση επί ενός τέτοιου σοβαρού ζητήματος, αφήνοντας έτσι ακάλυπτους τους συναδέλφους! Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι και το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει λάβει αντίστοιχη απόφαση ενάντια στην απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπουργείου.
Καλούμε τον κλάδο να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ρόλο της ΔΑΚΕ Ζακύνθου, μια και η ίδια παράταξη έχει καταψηφίσει το σύνολο των προτάσεων που αφορούσαν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και τον εξοπλισμό μαθητών και εκπαιδευτικών αναφορικά με την τηλεκπαίδευση.

Ζάκυνθος, 15/12/2020
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα