ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη"

Για τη συνάντηση με τον Δ/ντή Εκπ/σης Α΄ Αθήνας για την «εφαρμογή»(;) της δίχρονης Π.Α. σε Βύρωνα-Καισαριανή και 2η κοινότητα Αθήνας

19/06/2020 - 22:44

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» 16/6 ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΦΑΡΜΟΓΗ»(;) ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΕ ΒΥΡΩΝΑ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΚΑΙ 2η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΘΗΝΑΣ

Καταδικάζουμε την «επιθεωρητικού» τύπου ξαφνική επίσκεψή του – αντάμα με τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα – στα σχολεία μας! Αυτά τα στελέχη εκπαίδευσης χρειάζονται οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, να είναι ταγμένα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τους!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς,

Χαιρετίζουμε όλες/ους τις/τους συναδέλφους που αντέδρασαν για την απροειδοποίητη, επιθεωρητικού τύπου επίσκεψη του Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄ Διεύθυνσης Αθήνας κ. Παπαγεωργίου – χέρι χέρι με τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα (τον Δήμαρχο κ. Κατωπόδη και την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Κλωνάρη) – την Παρασκευή 16/6 το πρωί, για να εξασφαλίσει αίθουσες στη Δημοτική Αρχή (έτσι λένε τώρα οι εκπρόσωποί της, ο κ. Δ/ντής τις πρότεινε!) για την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής με όρους υποβάθμισης Νηπιαγωγείων και Δημοτικών! Η απάντηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης ότι «εγώ έχω καλές σχέσεις και πίνω καφέ με τους διευθυντές των σχολείων και τους άλλους συναδέλφους» ήταν τουλάχιστον αστεία!

Στη συνάντηση που έγινε, μετά από αίτημα του Δ.Σ., ο Διευθυντής Εκπαίδευσης επιβεβαίωσε πολλές φορές τη συμφωνία του, τόσο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που θέσπισε νόμο για τη Δίχρονη Προσχολική χωρίς να προβλέψει ούτε ένα ευρώ για υποδομές και διορισμούς (σοφό αποκάλεσε πολλές φορές τον νομοθέτη!), όσο και με τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα για την οποία εργάστηκε ερχόμενος ο ίδιος στον Βύρωνα με τον σκοπό αυτό για την πρόταση της οποίας ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι «εφαρμόζεται στον Βύρωνα η Δίχρονη με τους καλύτερους όρους κι εσείς διαφωνείτε»!!! Δηλαδή η εφαρμογή της Δίχρονης με προκάτ (που πιθανόν να μην είναι έτοιμα την 1η Σεπτέμβρη!) και με αίθουσες που στέγαζαν Τμήματα Ένταξης, εργαστήρια, βιβλιοθήκες ή ήταν ακατάλληλες στο παρελθόν και με δική του ανάλογη τοποθέτηση (!) είναι για τον Διευθυντή εκπαίδευσης οι …καλύτερες προϋποθέσεις εφαρμογής της Δίχρονης! Ξέχασε να μας πει στον τόσο ενθουσιασμό του τι θα κάνει τα 20 και πλέον παιδιά, που παρά τη λεηλασία των Δημοτικών, παραμένουν αστέγαστα! Δε μας είπε επίσης τι θα κάνει στον Καρέα που τα παιδιά ξεπερνάνε τα 25 στην τρίτη αίθουσα που πήρε στο ΚΕΦΟ, μάλλον σε βάρος των μικρότερων παιδιών και που βρίσκεται πολύ μακριά από το Νηπιαγωγείο, αλλά ποιος δίνει σημασία σε αυτά!

Για την Καισαριανή ο Διευθυντής Εκπαίδευσης έκανε ότι δεν καταλάβαινε ότι όλη η πάνω Καισαριανή μένει χωρίς επιπλέον αίθουσες και ότι ακόμα και στο 3ο Νηπιαγωγείο δεν έχει εξασφαλιστεί η τοποθέτηση αιθουσών!

Για την Αθήνα, για τη 2η Κοινότητα και για το 13ο Νηπιαγωγείο της 1η Κοινότητας, που είναι σε μας, καμία κουβέντα που εδώ και 2,5 χρόνια κυβερνήσεις και Δημοτικές Αρχές σφύριζαν αδιάφορα και τώρα η Δημοτική Αρχή άρχισε να ψάχνει να νοικιάσει!

Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι ο Διευθυντής Α΄ Αθήνας ότι στηρίζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική και μάλιστα την καταπίνει αμάσητη βάζοντας τόση πλάτη σε αυτή, ώστε να λέει ότι στον Βύρωνα, που η πρόταση για τη στέγαση της Δίχρονης Προσχολικής έχει προκαλέσει αγανάκτηση, η εφαρμογή της Δίχρονης γίνεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις! Δηλαδή οι χειρότερες ποιες θα ήταν, να τα βάλουν στους δρόμους; Έλεος! Τόση υποταγή! Δε μας κάνει εντύπωση, αφού άλλωστε αντέχει με κυβερνήσεις διαφορετικής διαχείρισης γιατί αυτός φαίνεται να ξέρει ότι η πολιτική έχει συνέχεια!

Κάνουμε σαφές και στον Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας και στις κυβερνήσεις και στις Δημοτικές Αρχές που στηρίζει ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!!! Ώσπου να εφαρμοστεί η Δίχρονη με σύγχρονους παιδαγωγικούς όρους που είναι ανάγκη των παιδιών και δυνατότητα της εποχής μας ενάντια φυσικά στην αντιεκπαιδευτική πολιτική!

Υ.Γ.: Την επόμενη φορά που θα έρθετε στην περιοχή μας, κ. Διευθυντά, σας θυμίζουμε ότι έχουμε και τηλέφωνα!

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος                                                      Ο Γ. Γραμματέας

Δριμάλα Θεοδώρα                                          Κοπριτέλης Απόστολος

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα