ΣΕΠΕ "Σωκράτης"

Για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Διονύσου για την καθαριότητα και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

14/10/2020 - 22:29

Δελτίο τύπου από την παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Διονύσου για την καθαριότητα και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας  για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία του Δήμου.

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης», στο Δήμο Διονύσου για την καθαριότητα και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία του Δήμου. Την παράσταση διαμαρτυρίας στήριξαν με την παρουσία τους εκπαιδευτικοί, γονείς, η Ένωση Γονέων και Μαζικοί φορείς του Δήμου.

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει ήδη 25 ημέρες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η καθαριότητα των σχολικών μονάδων δεν είναι επαρκής, τη στιγμή μάλιστα που τα κρούσματα στην Αττική έχουν φτάσει στο κόκκινο! Σε μια σειρά σχολικές μονάδες η καθαριότητα δεν ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ! Ενδεικτικά αναφέρουμε το 1ο και 2ο νηπιαγωγεία Διονύσου και το νηπιαγωγείο της Ροδόπολης, όπου η καθαρίστρια βρίσκεται στο χώρο μόνο για 3 ώρες. Τα 4 νηπιαγωγεία Αγίου Στεφάνου, στα οποία λειτουργούν 8 τμήματα, εξυπηρετούνται από μια μόνο καθαρίστρια, ενώ ανεπαρκής είναι και η καθαριότητα στα πολυθέσια Δημοτικά  Σχολεία.

Στη συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών  του Δήμου Διονύσου, εκπαιδευτικοί και γονείς απαιτήσαμε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της  καθαριότητας  των σχολείων. Τονίσαμε, για πολλοστή φορά, τη θέση του Συλλόγου μας για την ανάγκη να υπάρχουν καθαρίστριες με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας σε όλα τα σχολεία από το πρωί μέχρι τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος λειτουργίας. Υπογραμμίσαμε το γεγονός ότι επιβάλλεται τα νηπιαγωγεία να έχουν τη δική τους καθαρίστρια και στις  μεγάλες σχολικές μονάδες  να τοποθετηθεί και δεύτερη,  για να καλυφτούν επαρκώς οι ανάγκες και του ολοήμερου.

Ο Σύλλογός μας   κατήγγειλε  την προσπάθεια παραγόντων της Δημοτικής Αρχής να μετακυλήσουν το κόστος της καθαριότητας στους γονείς και στους Συλλόγους γονέων, υποστηρίζοντας επίσης τη λογική του «όλοι να βάλουν πλάτη», ακόμα και οι εκπαιδευτικοί να καθαρίζουν…... Η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών δεν παζαρεύεται,  με οποιοδήποτε κόστος, σε ένα Δήμο που έχει στον ισολογισμό του τα μεγαλύτερα  πλεονάσματα!

Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Οικονομικών  επικαλέστηκαν έωλα επιχειρήματα, για να δικαιολογήσουν την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής να ανταποκριθεί στο ύψος των αναγκών που επιβάλλει η πανδημία, ρίχνοντας τις ευθύνες στη Κυβέρνηση που τους έχει «δέσει τα χέρια» και υποστηρίζοντας ότι «κάνουν ό,τι μπορούν» …. Η διαμαρτυρία τελείωσε με την δέσμευση του Δημάρχου αλλά και του Αντιδημάρχου  ότι οι 3ωρες συμβάσεις εργασίας του προσωπικού καθαριότητας θα μετατραπούν σε 6ωρες εντός 10-12 ημερών. Μας ενημέρωσαν επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα ψηφιστεί ρύθμιση που δίνει την δυνατότητα σε ποσοστό   20% για προσλήψεις στο Δήμο. Στο ερώτημα τι πρόκειται να γίνει με τις τετράμηνες συμβάσεις των καθαριστριών που λήγουν τον Δεκέμβρη, μας απάντησαν ότι δεν υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση.

Τέλος, υπήρξε η διαβεβαίωση από τον Σύλλογο ότι εκπαιδευτικοί και γονείς θα προχωρήσουν σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας, αν η Δημοτική Αρχή δεν τηρήσει την υπόσχεση, αναφορικά με την μετατροπή των συμβάσεων για την καθαριότητα από 3ωρες σε 6ωρες σε διάστημα 10 – 12 ημερών.

Για το Δ.Σ

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ           ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ     

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα