Για τις μαζικές μετακινήσεις καθηγητών της Ανατολικής Αττικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ανακοίνωση της Επιτροπής των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Μεσογείων-Λαυρεωτικής.

10/09/2010 - 13:39

Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακώνσχέσεων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (καλλιτεχνικών, μουσικών, γυμναστών, πληροφορικών κ.ο.κ.) που γίνεται με μοχλό τις μαζικές μετακινήσεις στην Α΄βάθμια. Το γεγονός αποτελεί πρόκληση όταν στη Β΄βάθμια υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών. Με τις μετακινήσεις αυτές αντικειμενικά θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση για 27άρια και 30άρια τμήματα, για υποχρεωτικές υπερωρίες, αλλά και για αύξηση του κόστους ζωής των εκπαιδευτικών  που θα πρέπει να μετακινούνται σε σχολεία μακριά από την κατοικία τους. κ.λ.π.

Το ΠΑΜΕ είχε πρωτοστατήσει τα τελευταία χρόνια στο να αποκαλυφθούν οι ανομολόγητοι στόχοι που κρύβονταν πίσω από αυτές τις μετακινήσεις: Αύξηση του ωραρίου, διαμόρφωση κυλιόμενων ωραρίων στις ζώνες του πρωινού προγράμματος και του ολοήμερου δημοτικού 8π.μ–4 μ.μ., διάθεση μέχρι και σε έξι δημοτικά σχολεία (!!!) για να συμπληρώσει ο εκπαιδευτικός ωράριο, κατάργηση της έννοιας της οργανικότητας κ.α. Τονίζουμε ότι με το νομοσχέδιο για τη Δια Βίου Μάθηση που φέρνει τώρα στη βουλή η κυβέρνηση προωθείται η υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών στα δημόσια ΙΕΚ τα οποία με τον Καλλικράτη είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας και του Δήμου.

Επίσης τονίζουμε ότι οι μετακινήσεις αυτές προβάλλονται ως υποχρεωτικές οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ παραβιάζουν ακόμα και αυτή την αντιδραστική σημερινή νομοθεσία και εφαρμόζεται το αρχικό «καθηκοντολόγιο Γκεσούλη», το οποίο προέβλεπε συμπλήρωση ωραρίου και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες!!!

Αυτά για τους οπαδούς της αστικής νομιμότητας που στην πράξη εφαρμόζουν το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του αφεντικού», το δίκιο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση.

Το ΠΑΜΕ έτσι κι αλλιώς δεν αναγνωρίζει αυτές τις μετακινήσεις.Στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής δεκάδες εκπαιδευτικοί της ειδικότητας ΠΕ 19-20 που κρίθηκαν υπεράριθμοι καλούνται να «ενημερωθούν για τα κενά στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση».Περά από τις αντιρρήσεις μας για τον αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα του μαθήματος της Πληροφορικής στα δημοτικά μόνο ουσιαστική λύση που θα εξασφαλίζει και τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι η δημιουργία οργανικών θέσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για αυτά τα μαθήματα.

 

Το ΠΑΜΕ καλεί σε οργάνωση της πάλης από τα κάτω για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα!

  • Να γίνουν τώρα πρόσθετοι μόνιμοι διορισμοί, με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο, που να καλύπτουν όλα τα κενά.
  • Καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια που θα συνοδεύεται από την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Κανένας συνάδελφος με μετακίνηση από Νομό σε Νομό και από Γραφείο Εκπαίδευσης σε Γραφείο Εκπαίδευσης. Συμπλήρωση ωραρίου στα πλαίσια του ίδιου Γραφείου Εκπαίδευσης. Καμία συζήτηση για διάθεση στην Α΄βάθμια χωρίς να καλυφθούν πρώτα όλα τα κενά και χωρίς αίτηση των συναδέλφων.
  • Να αποτραπεί κάθε υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων, του ωραρίου, των οργανικών θέσεων. Άρνηση υλοποίησης κυλιόμενων ωραρίων.
  • Άρνηση διδασκαλίας στη “ζώνη της αγοράς” (ελεύθερη ζώνη) των 800 ολοήμερων πιλοτικών δημοτικών σχολείων.
  • Καμία διάθεση στα ΙΕΚ.
  • Άρνηση διδασκαλίας σε 27άρια και 30άρια τμήματα. Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές.
  • Άρνηση ανάληψης υποχρεωτικών υπερωριών. Να μην πάρουν οι συνάδελφοι ούτε μία ώρα υπερωρίας, που σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει αφαίρεση θέσεων εργασίας.

 

Ο δρόμος του λαού είναι ένας: οργάνωση από τα κάτω, δυνάμωμα της ταξικής πάλης, συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, μαζική φυγή από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετωπική συσπείρωση εργαζόμενων γονέων–μαθητών -εκπαιδευτικών, συμμαχία εργατικής τάξης και λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για την Παιδεία και την Κοινωνία των λαϊκών αναγκών.

 

Αθήνα 7 Σεπτέμβρη 2009

           

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα