Γραμματεία Εκπαιδευτικών Σάμου: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ «ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ»

09/10/2015 - 22:50

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Σάμου καταδικάζει τη δίωξη των συνδικαλιστών του νοσοκομείου Σάμου: Ουρανία Μιτσάκη Αποστόλου (τότε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου), Σταμάτη Φιλιππή (πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου και πρόεδρο του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ) και Νίκο Μπαρμπατζά (τότε αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ειδικευομένων γιατρών του Νοσοκομείου).

Οι συνδικαλιστές σέρνονται σε δίκη στις 15 Οκτώβρη, διότι κινητοποιήθηκαν για να μην γίνει η ρατσιστική αιμοδοσία «Μόνο για Έλληνες» που διοργάνωσε τον Απρίλη του 2013, η ναζιστική Χρυσή Αυγή. Η κινητοποίηση ήταν ουσιαστικά η υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων σωματείων και φορέων κατά της αιμοδοσίας του μίσους του ναζιστικού μορφώματος, μέσω της οποίας ήθελαν να μεταδόσουν το δηλητήριό τους.

Η αιμοδοσία δεν κάνει διακρίσεις χρώματος, φυλής, θρησκεύματος ή οικονομικής κατάστασης. Το αίμα πρέπει να το παίρνει οποιοσδήποτε το έχει ανάγκη. Οι ναζί δολοφόνοι της Χ.Α., όμως, έχουν το ρατσισμό και το μίσος της διάκρισης ως γνώμονα σε ό,τι κι αν κάνουν κι αυτό είναι που θέλουν να μεταδόσουν παντού.

Ο ρόλος της Χ.Α. είναι απόλυτα ξεκάθαρος και δεν περιορίζεται σε δολοφονίες, όπως του Παύλου Φύσσα, και στην τρομοκράτηση μεταναστών. Βρίσκεται σταθερά απέναντι στους εργαζόμενους και ανέργους, στους αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στηρίζοντας παράλληλα, εντός κι εκτός βούλής, την εργοδοσία, το κεφάλαιο, τους εφοπλιστές και τους μεγαλοβιομήχανους. Στηρίζει με κάθε τρόπο τη διαιώνιση και την ακόμα πιο άγρια εκμετάλλευση του καπιταλισμού, την εξαθλίωση του λαού.

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των αστικών κομμάτων που τη «χαϊδεύουν», χωρίς να δείχνουν και να καταγγέλουν τον πραγματικό της ρόλο.

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς του κινήματος να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές, να καταδικάσουν την ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος, να απομονώσουν την εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να απομονώσουν τη φασιστική – ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής. Να της αντιπαρατεθούν μέσα κι έξω από το σχολείο. Να μην επιτρέψουν να δηλητηριάσει το νου και την καρδιά των μαθητών μας. Να αξιοποιήσουν γι αυτό το σκοπό την ιστορία, τα διδάγματα από την πάλη του λαού μας εναντίον του φασισμού – ναζισμού, αλλά και την πείρα του σήμερα.

Ο φασισμός δεν προέρχεται από «άρρωστα μυαλά», είναι γέννημα θρέμμα, εφεδρεία, του καπιταλιστικού συστήματος όταν θέλει να τσακίσει το λαό και τα δικαιώματά του. Γι αυτό,

«το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον»

Στις 15 Οκτώβρη, συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για όλο το δημόσιο 10.00 έως λήξη ωραρίου και συμπαραστεκόμαστε στους συνδικαλιστές, δίνοντας το παρόν στα δικαστήρια Σάμου.

Σάμος, 8 Οκτώβρη 2015

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα