Γραμματεία Καρδίτσας: ΤΡΕΞΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ…ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!!!

14/10/2014 - 12:47

Με εκκλήσεις και ευχολόγια επιχειρείται να αντιμετωπιστεί από την δημοτική αρχή, το γραφείο των σχολικών συμβούλων Β/θμιας Εκπ/σης και την Ομοσπονδία Γονέων Καρδίτσας η υποχρηματοδότηση της παιδείας από το κράτος.

Έτσι οι παραπάνω φορείς διοργανώνουν ένα πρόγραμμα δράσης με τίτλο «Τρέχουμε και περπατάμε για τα σχολεία των παιδιών μας».

Το πρόγραμμα προτείνει έναν αγώνα δρόμου, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων. Με τα χρήματα «θα αγοραστούν φορητά συστήματα (φορητός ΗΥ + μηχάνημα προβολής - projector), τα οποία σε συνέχεια θα δοθούν με κλήρωση σε κάποια από τα 42 σχολεία της Καρδίτσας. «Τα χρήματα για  τα μηχανήματα που θα αγοραστούν και θα κληρωθούν, θα τα αναζητήσουμε από χορηγούς της πόλης της Καρδίτσας, αλλά και των άλλων πόλεων του νομού. Ο επιχειρηματικός κόσμος έχει την ευκαιρία να δείξει, ότι, πέρα από την απολύτως θεμιτή επιδίωξη του κέρδους, ενδιαφέρεται και  για την εκπαίδευση των μαθητών, επενδύοντας στον εξοπλισμό του σχολείου τους», αναφέρει το σχέδιο δράσης.

όλοι αυτοί κάνουν πως δεν ξέρουν πως τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών φοιτούν στο σχολείο της εμπορευματοποιημένης γνώσης, με άπειρα κενά εκπαιδευτικών, με διαθεσιμότητες, αξιολογήσεις (δηλαδή απολύσεις) εκπαιδευτικών, με τράπεζες θεμάτων, με αδυναμία των σχολικών επιτροπών να καλύψουν τα στοιχειώδη.

Αντί να σταθούν απέναντι σε πολιτικές της ΕΕ που υλοποιούν οι κυβερνήσεις και η Τοπική Διοίκηση και που πετούν χιλιάδες παιδιά εκτός σχολείου ή ανοίγουν το δρόμο στην κατάρτιση (απλήρωτη εργασία στους εργοδότες), που οδηγούν στην μεγαλύτερη αφαίμαξη του οικογενειακού εισοδήματος(αν υπάρχει), καλούν την τοπική κοινωνία, φορείς και πολίτες να γίνουν οι ίδιοι χορηγοί ή να βρουν χορηγούς λες και οι χορηγοί θα χρηματοδοτήσουν την λειτουργία και την υποδομή του σχολείου «για την ψυχή της μάνα τους».

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ  βιώνουν από τα μέσα τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και στην παιδεία, ξέρουν επίσης από πρώτο χέρι τη δραστηριότητα και το ρόλο όλων όσων επιχειρούν να περάσουν χωρίς «κραδασμούς» οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ  και των συνθηκών της  περί νέου σχολείου ξ.λ.π.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τον κάθε εκπαιδευτικό, τον κάθε γονιό μα μην «ενωθεί» για αναζήτηση χορηγών και ευεργετών.

Να μην γίνει δεκτή η εκχώρηση υποχρεώσεων της πολιτείας στην καλή διάθεση του ιδιωτικού παράγοντα

Να πούμε όλοι μαζί  ένα μεγάλο ΟΧΙ σε όλα αυτά και δηλώνουμε ότι θα εξακολουθήσουμε, σε πείσμα κάποιων, να παλεύουμε για ένα άλλο σχολείο, για μία άλλη κοινωνία.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαζικούς φορείς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί η μόρφωση των παιδιών μας δεν είναι εμπόρευμα αλλά δικαίωμα που κατακτήθηκε με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες και δεν θα το χαρίσουμε σε κανέναν!

Μια πρώτη απάντηση που θα πρέπει δώσουμε είναι η συμμετοχή μας  1 Νοέμβρη στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Να είμαστε όλοι εκεί.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα