Γραμματεία Κέρκυρας: ΑΣΚ και ΔΑΚΕ απαξιώνουν τη δράση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

06/03/2015 - 10:54

Την περασμένη βδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 19/02/2015 πραγματοποιήθηκε η 4η συνεδρίαση για το 2015, του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για να συζητήσει τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα. Αρνητικό γεγονός αποτέλεσε ότι από τη συνεδρίαση έλειπαν τα 3 από τα 7 μέλη του ΔΣ, τα 2 εκλεγμένα μέλη από την ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και το εκλεγμένο μέλος της ΔΑΚΕ.

Θα ήταν κατανοητό αν αυτές οι απουσίες ήταν δικαιολογημένες ή ήταν κάτι που γίνεται σπάνια. Όμως από την αρχή της χρονιάς, δηλαδή από την έναρξη της θητείας του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου, δεν έχουν έρθει ΠΟΤΕ σε συνεδρίαση, το ένα μέλος από την ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και το μέλος της ΔΑΚΕ.  Έτσι ενώ η ΑΣΚ έχει 2 μέλη, εκπροσωπείται συνήθως από το ένα, ενώ η ΔΑΚΕ δεν εκπροσωπείται από κανέναν. Σε συζητήσεις για την κατάσταση αυτή μέσα στο ΔΣ η ΑΣΚ δηλώνει ότι δεν μπορεί να αποφασίσει ποιος θα είναι ο 2ος ενώ από τη ΔΑΚΕ ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο για το ποιος θα έρθει στο ΔΣ...

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών θεωρεί ότι αυτή η στάση των δύο παρατάξεων είναι απαράδεκτη και απαξιώνει τη δράση του ΔΣ της ΕΛΜΕ αλλά και του σωματείου συνολικότερα. Ιδιαίτερα σήμερα, που τα χιλιάδες προβλήματα στα σχολεία παραμένουν και που η νέα συμφωνία - μνημόνιο ανάμεσα στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους "εταίρους" της βρίσκεται μια ανάσα από την υλοποίησή της, η συζήτηση στα σωματεία, το ζωντάνεμα των συλλογικών-δημοκρατικών διαδικασιών, είναι προϋπόθεση για την ανασύνταξη του κινήματος και την απόκρουση νέων αντιλαϊκών μέτρων.

Βέβαια, δεν περιμέναμε άλλη στάση, στις παρούσες συνθήκες, μέσα στο κίνημα, από τον παλιό και νέο «κυβερνητικό συνδικαλισμό». Ειδικότερα σήμερα, με μπροστάρη τον νέο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, εξελίσσεται μια επιχείρηση ώστε να αποτελέσουν οι διαπραγματεύσεις που γίνονται προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων στο Eurogroup, ως εργαλείο χειραγώγησης και ενσωμάτωσης του κινήματος.

Δεν είναι τυχαίο το ότι η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ στη συνεδρίαση της περασμένης βδομάδας έδειξε ότι θέλει τον κόσμο θεατή των εξελίξεων και γι’ αυτό απόρριψε την πρόταση του ΠΑΜΕ για Γενικές Συνελεύσεις άμεσα.  Θέλουν το κίνημα ή στην αδράνεια ή ουρά της νέας συγκυβέρνησης.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Η μόνη προοπτική για το λαό είναι να καταδικαστούν αυτές οι πρακτικές. Καθήκον όλων μας είναι να δυναμώσει η δράση του σωματείου με μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες του, με ζωντανή συζήτηση, με δράση σε ταξική κατεύθυνση.

Η Γρ. Κέρκυρας του ΠΑΜΕ Εκπ/κων

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα