Γραμματεία ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Χίου : όλοι στην απεργία 22 και 23 Φλεβάρη

18/02/2011 - 16:10

22-23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Κανένας εκπαιδευτικός στην τάξη-κανένας μαθητής στο μάθημα!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ,23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΣΤΙΣ  10πμ

Ούτε βήμα πίσω. Αντί για το λαό  να χρεοκοπήσει  η πλουτοκρατία!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ και της τρόικας είναι σε εξέλιξη. Σε όλους τους κλάδους γενικεύονται οι απολύσεις, οι εκβιασμοί για υπογραφή συμβάσεων με μειωμένα δικαιώματα και μειώσεις μισθών, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Γενικεύεται η επίθεση στην υγεία. Η ακρίβεια τσακίζει την λαϊκή οικογένεια. Το μεροκάματο δεν φτάνει  πια να καλύψει  τις αυξήσεις! Νέο μισθολόγιο έρχεται στο Δημόσιο και

θα μας χρεοκοπήσει!!!

Την ίδια ώρα τα κυβερνητικά παπαγαλάκια μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας Πρόεδρος κλπ διαδίδουν με θράσος  ότι εμάς δε θα μας αγγίξει γιατί είμαστε χαμηλόμισθοι, όπως τους ΕΙΠΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΜΠΡΑΤΗΣ!!! ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ; ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΟ, ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ , ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΚΛΠ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ;

ΕΔΩΣΕ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ 1 ΔΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ; ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ;

ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ :ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ.  

                Το σχολείο της αγοράς ξεδιπλώνεται από ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΕΕ-ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

 Το ακόμα πιο ταξικό και διαφοροποιημένο σχολείο είναι εδώ. Η κρίση και το Μνημόνιο το φέρνει με βία για λαϊκή οικογένεια, παιδιά, εκπαιδευτικούς. Όχι άλλη αναμονή-καμία ώρα χαμένη

Το ολοήμερο σχολείο με το διαφοροποιημένο πρόγραμμα ,πτυχίο κουρελόχαρτο του Πανεπιστήμιου Α.Ε, οι νέοι συνάδελφοι συμβασιούχοι, οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων, οι απλήρωτες και χωρίς σύμβαση καθαρίστριες, οι στεγνές από χρηματοδότηση σχολικές επιτροπές δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.

Τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα έχουν τέλος, όσο το κεφάλαιο παραμένει απείραχτο και όσο ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.Οι θυσίες ούτε τέλος, ούτε αποτέλεσμα  έχουν. Οι  θυσίες που πιάνουν τόπο είναι αυτές του αγώνα!

Συσπειρωθείτε με το ΠΑΜΕ.Καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ  σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ. Είναι μέρος του προβλήματος! Δεν μπορούν και δεν θέλουν να οργανώσουν την ενιαία λαϊκή αντεπίθεση. ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50% ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΟΥΦΑΞΕΙ!!!

Με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ  οργανώστε  ΤΩΡΑ την πάλη από τα κάτω, παρτε στα χέρια σας την απεργιακή κινητοποίηση στις 22 ΚΑΙ 23 Φλεβάρη. 

Με τους μαθητές μας, γονείς και εργαζόμενους ανυπακοή στην αντιλαϊκή επιδρομή κυβέρνησης-ΝΔ –ΛΑΟΣ.

 ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός!!!!!!!!!!

  • Όχι στο νέο μισθολόγιο-λαιμητόμο. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς. 1900 ευρώ (μεικτά) ο πρώτος μισθός σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση.
  • Συνολική απόρριψη της νέας διοικητικής δομής. Όχι στον «Καλλικράτη», στο αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς. Έξω οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία.
  • Μόρφωση για όλους, δουλειά, Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Η υψηλή κερδοφορία τους, οι τεράστιες κρατικές επιδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές δημιούργησαν το κρατικό χρέος. Αυτοί να πληρώσουν και όχι ο λαός.Να ανέβει η φορολογία για το μεγάλο κεφάλαιο στο 45%. 
  • Κάτω τα χέρια από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις συντάξεις, τους μισθούς, τα Σχολεία και τα Νοσοκομεία. Να καλύψει τώρα η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία τα τεράστια χρέη που έχουν προς αυτά.
  • Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Απορρίπτουμε τους μισθούς πείνας, την ελαστική, μερική και ανασφάλιστη εργασία.
  •  Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Απαλλαγή από φόρους για κάθε ωρομίσθιο και αναπληρωτή. Δωρεάν στέγαση και εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα για όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Επίδομα θέρμανσης σε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές. Ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, επίδομα παραμεθορίου και στους ωρομισθίους.
  • Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30)  και στο 80% του τελευταίου μισθού. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας-αδιοριστίας.
  • Έκτακτο κονδυλιαπό τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων! Μηδενικό ΦΠΑ στους λογαριασμούς και τις δαπάνες των σχολικών επιτρόπων. Αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.

ΕΝΟΤΗΤΑ (ΕΣΑΚ ΔΕΕ – ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα