Γραμματεία Ρόδου: ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΙΣΘΟ…

03/03/2015 - 17:49

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν...μα εγώ δεν έχω για νοίκι...

Άδειο βρήκαν το λογαριασμό τους εκατοντάδες αναπληρωτές που μισθοδοτούνται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, που για πρώτη φορά φέτος δεν πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα τους στο τέλος του Φλεβάρη.

Με δικαιολογίες του τύπου “δεν πρόλαβα να υπογράψω”, “είμαι καινούριος” και “παρέλαβα χάος”, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφήνει ξεκρέμαστους ανθρώπους που βρίσκονται μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, που συντηρούν-πολλές φορές παραπάνω από ένα-σπίτια, με τα έξοδα να τρέχουν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν γνωρίζουν αν-και που-θα έχουν δουλειά του χρόνου ή αν θα πάρουν επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι. Σε όλη αυτήν την ανασφάλεια έρχεται τώρα να προστεθεί και η έλλειψη χρημάτων και το άγχος για το αν θα μπορούν να καλυφθούν και οι στοιχειώδεις καθημερινές τους ανάγκες.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

Οι εξελίξεις αυτές δεν αποτελούν "κεραυνό εν αιθρία". Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τα επικοινωνιακά παιχνίδια, σε ένα πράγμα μόνο είναι συνεπής. Στο πως θα μας μάθει να κάνουμε “λιτό βίο”. Τη στιγμή όμως που η λιτότητα συνεχίζεται για το λαό που μετράει μέχρι και το τελευταίο του ευρώ, το κεφάλαιο και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μετράνε κέρδη και θησαυρίζουν πατώντας πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, με τη νέα κυβέρνηση να τηρεί στο έπακρο τις δεσμεύσεις απέναντι σε Ε.Ε. και ΔΝΤ, υπογράφοντας έτσι τη συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, των αντιλαϊκών μέτρων. Απόδειξη αποτελεί για τα παραπάνω το γεγονός ότι το ΕΣΠΑ (κονδύλια της ΕΕ) υποχρεώνει τον εργαζόμενο να ζει υπό ένα καθεστώς φόβου και ανασφάλειας με ξεχωριστή σύμβαση, χωρίς μονιμότητα και δικαιώματα, με λίστες υπογραφών των ωρών εργασίας και με την απόλυση να έρχεται κάθε Ιούνη.(Νέο Σχολείο!) Αυτό και μόνο δείχνει το τι εργαζόμενους θέλουν. Σκυφτούς, λάστιχο και υπάκουα πειθήνιους.

Συνάδελφοι,

σήμερα είναι οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ, αύριο θα είναι οι αναπληρωτές του κρατικού, μεθαύριο θα έρθει η κατάργηση της μονιμότητας και αντιμεθαύριο η μονιμοποίηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Καταγγέλλουμε την απληρωσιά των αναπληρωτών ΕΣΠΑ!

Απαιτούμε από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

  • Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.
  • Να αναγνωριστούν άμεσα τα μισθολογικά κλιμάκια των αναπληρωτών και να καταβληθούν αναδρομικά όλα τα χρήματά τους. (αναγνώριση προϋπηρεσίας, άνοιγμα πινάκων)
  • Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι). Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Να προβλεφθεί επίδομα ανεργίας για όλους τους εκπαιδευτικούς με οποιαδήποτε ελαστική σχέση εργασίας, για όλους τους μήνες της ανεργίας.

Καλούμε τον Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να οργανώσουν αγώνα διεκδίκησης με όλους τους τρόπους (παραστάσεις διαμαρτυρίας, επίσχεση εργασίας κ.α.) για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αναπληρωτών. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους γονείς, τους μαθητές, όλα τα σωματεία να σταθούν δίπλα τους, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

 

Ρόδος, 1/3/2015

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα