Γραμματεία Β. Εύβοιας: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

03/03/2015 - 17:19

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά την εναλλαγή κυβέρνησης, τα προβλήματά μας είναι ακόμη εδώ.

Οι εξαγγελίες του Κατρούγκαλου και η πρόσφατη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (26/2) δεν αφήνουν περιθώρια αυταπατών. Υιοθετούν τη γνωστή κατεύθυνση για την «καμένη γη» και το «λιτό βίο», απορρίπτοντας το αίτημα ανάκτησης των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, κάλυψη όλων των κενών κ.α. ενώ μιλούν για πάγωμα της αξιολόγησης, ως έχει, επικαλούμενοι μια «άλλη» αξιολόγηση.

Για την περιοχή μας, ο Δ/ντης Π.Ε. Ευβοίας πρότεινε τον υποβιβασμό της οργανικότητας δύο δημοτικών σχολείων, του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου Λιχάδας από 4/θέσιο σε 3/θέσιο και του Δημοτικού Σχολείου Ταξιάρχη από 3/θέσιο σε 2/θέσιο. Η υποβάθμιση των απομακρυσμένων σχολικών μονάδων σημαίνει μείωση θέσεων εργασίας στην εκπαίδευση και αποτελεί χτύπημα του  δικαιώματος των παιδιών στη μόρφωση. Οι υποβαθμίσεις, οι συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα σχολείων δεν αποσκοπούν μόνο στην περικοπή κονδυλίων, αλλά είναι κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδίου να γκρεμιστεί ό,τι έχει απομείνει απ' τη δημόσια δωρεάν Παιδεία.

Το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς που έχουν προσληφθεί στην Παράλληλη Στήριξη στα κατά τόπους Π.Ε.Κ. να παρακολουθήσουν σεμινάρια 35 ωρών υποχρεωτικά για ορισμένους (όσους από τους πίνακες της Γενικής Αγωγής δεν έχουν επιμορφωθεί στο παρελθόν). Τα σεμινάρια αυτά, πέραν του ότι πραγματοποιούνται καθυστερημένα το Μάρτιο μετά από τις καθυστερημένες και ελλιπείς προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, διενεργούνται Σαββατοκύριακα, εκτός του ωραρίου των εκπαιδευτικών υποσχόμενα αποζημίωση, την οποία οι επιμορφούμενοι θα λάβουν, όπως είθισται, καθυστερημένα.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. (26/2) οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν πρόταση για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου για όλα τα παραπάνω ζητήματα, μα περισσότερο, για την οργάνωση της δράσης μας, την επίλυση των προβλημάτων. Η πρόταση εγκρίθηκε και η Γενική Συνέλευση προγραμματίστηκε για την Πέμπτη 19 Μαρτίου, ώρα 18:30 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας

Θεωρούμε τη Γενική Συνέλευση ενός σωματείου, ενός Συλλόγου, μία πολύ ουσιαστική διαδικασία, γιατί:

  • Στη Γενική Συνέλευση θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις.
  • Στη Γενική Συνέλευση μπορεί και πρέπει ο κάθε συνάδελφος να πει τη γνώμη του, να κρίνει τη Διοίκηση του σωματείου του και της Ομοσπονδίας του.
  • Στη Γενική Συνέλευση θα γίνει συζήτηση γύρω από τα αιτήματα, τους στόχους και την κατεύθυνση του αγώνα, θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και η πορεία του σωματείου.
  • Μέσα από τη Γενική Συνέλευση παίρνει σάρκα και οστά η συμμετοχή κάθε συνάδελφου στη ζωή και στη δράση του σωματείου του.
  • Ιδιαίτερα σήμερα, που τα χιλιάδες προβλήματα στα σχολεία παραμένουν, που ετοιμάζεται νέα συμφωνία, νέο μνημόνιο ανάμεσα στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους "εταίρους" της, δηλαδή νέα αντιλαϊκά μέτρα, που μας καλούν να ξεχάσουμε όσα χάσαμε, να ζήσουμε με "λιτό βίο" και να πληρώσουμε "πατριωτικά" τον ΕΝΦΙΑ, η συζήτηση στα σωματεία, το ζωντάνεμα των συλλογικών-δημοκρατικών διαδικασιών, είναι προϋπόθεση για την ανασύνταξη του κινήματος.

Σας καλούμε να υπερνικήσουμε την χρόνια απαξίωση των μαζικών διαδικασιών. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, κόντρα σε αυτούς που μας θέλουν ανενημέρωτους και αμέτοχους. Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη! Όλοι στον αγώνα για την πραγματική κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

την Πέμπτη 19 Μαρτίου, ώρα 18:30 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα