Γραμματεία Ζακύνθου: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

06/03/2015 - 11:40

Στις 27/02/2015 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ζακύνθου η προγραμματισμένη μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ για το θέμα της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων. Στη συνάντηση παρέστησαν μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Παιδείας του Δήμου. Τα μέλη του Δ.Σ. κατέθεσαν έγγραφο με τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων. Η δημοτική αρχή από την πλευρά της επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα και έλλειψη πόρων υποστήριξε ότι θα μπορέσει να επιλύσει άμεσα μόνο τα πιο επείγοντα από τα προβλήματα που κατατέθηκαν.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ εκπ/κων τόνισαν τις ευθύνες της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων διαχρονικά για την υποχρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης και της Παιδείας. Υποστήριξαν ότι είναι απαράδεκτο σε σεισμογενή περιοχή όπως η Ζάκυνθος η κατάσταση των σχολείων να είναι τέτοια που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού των σχολείων. Εξέφρασαν επίσης τη ρητή αντίθεσή τους με την εμπλοκή των επιχειρήσεων στην εκπαίδευση καθώς επί της ουσίας με αυτόν τον τρόπο η εκπαίδευση δεν ικανοποιεί τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών αλλά τους στόχους του κεφαλαίου.

Τόνισαν ότι στην Ελλάδα έχει παραχθεί και παράγεται πλούτος, γεγονός που αποδεικνύεται από τις καταθέσεις των Ελλήνων καπιταλιστών στο εξωτερικό και από τους ρυθμούς μεγέθυνσης του ελληνικού ΑΕΠ που ήταν διπλάσιοι της υπόλοιπης Ε.Ε. πριν την καπιταλιστική κρίση. Υπογράμμισαν ότι η φορολόγηση στην Ελλάδα γίνεται με προκλητικό τρόπο υπέρ του κεφαλαίου, όπως, για παράδειγμα, αποδεικνύεται από τις 56 φοροαπαλλαγές που απολαμβάνει το εφοπλιστικό κεφάλαιο που απαλλάσσεται ακόμα και από φορολογία στο πετρέλαιο, την ώρα που ο άνεργος και ο χαμηλοσυνταξιούχος φορολογούνται κανονικά ή επίσης από το γεγονός ότι στον τρέχοντα προϋπολογισμό η φορολόγηση φυσικών προσώπων θα αγγίξει τα 45 δις ευρώ ενώ των επιχειρήσεων μόλις τα 4 δις. Τέλος κάλεσαν τη δημοτική αρχή να απαιτήσει άμεση και έκτακτη κρατική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων.

Στο τέλος της συνάντησης η Δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι θα απαιτήσει άμεση έκτακτη κρατική χρηματοδότηση των σχολείων του νησιού.

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές να βγάλουν τα κατάλληλα συμπεράσματα και να στοχοποιήσουν τον πραγματικό αίτιο των προβλημάτων: την Ε.Ε., τα κόμματά της και τα μονοπώλια. Να μη δείξουν κανέναν εφησυχασμό και να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τα σοβαρά ζητήματα της Παιδείας.

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών δεσμεύεται ότι θα παρακολουθεί στενά το θέμα της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων και θα συνεχίσει και στο προσεχές χρονικό διάστημα να πιέζει προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα