Εκπαιδευτικοί

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί αψήφησαν την αστυνομική αγριότητα και διεμήνυσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική (ΦΩΤΟ)

01/10/2021 - 23:23

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί αψήφησαν την αστυνομική αγριότητα και διεμήνυσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική (ΦΩΤΟ)

Με πορεία μέχρι τον σταθμό του Μετρό «Ακρόπολη», οι εκπαιδευτικοί ολοκλήρωσαν την μαζική και μαχητική κινητοποίησή τους.

Με αυτό τον τρόπο απάντησαν στην άγρια επίθεση που δέχθηκαν από ΜΑΤ και αύρες και στην απαγόρευση να συνεχίσουν την διαδήλωση τους.

Δυνάμεις των ΜΑΤ, αφού πρώτα απαγόρευσαν στη συγκέντρωση να προσεγγίσει τη Βουλή, επιτέθηκαν κατά των εκπαιδευτικών.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί αψήφησαν την αστυνομική αγριότητα και διεμήνυσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Οι διαδηλωτές αψήφησαν την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει σιωπητήριο για την επιβολή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, παρέμειναν συγκεντρωμένοι στην οδό Γεωργίου Α’, φωνάζοντας συνθήματα και απαιτώντας να συνεχίσουν την πορεία τους προς τα Προπύλαια.

Μέλη των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΕΛΜΕ της Αττικής, άπλωσαν πανό κατά του νόμου Χατζηδάκη, τον οποίο αξιοποίησε το υπουργείο Παιδείας για να ποινικοποιήσει την απεργία - αποχή ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν για αρκετή ώρα συγκεντρωμένοι στην οδό Γεωργίου Α’, έξω από τη «Μεγάλη Βρετάννια». Μπροστά στην άρνηση των αστυνομικών δυνάμεων να τους επιτρέψουν να συνεχίσουν την πορεία τους προς τα Προπύλαια, με βάση τον αντιδραστικό νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, συνέχισαν την πορεία τους στην οδό Φιλλελήνων και έφτασαν στον σταθμό «Ακρόπολη».

Σημειώνεται στυνομία επιτέθηκε με κρότου λάμψης και χημικά και κατά φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων που κάλυπταν

Από την επίθεση της αστυνομίας δεν γλίτωσαν οι φωτορεπόρτερ και οι δημοσιογράφοι, προφανώς για να απομακρυνθούν και να μην καταγράψουν την αγριότητα κατά των ανθρώπων που διδάσκουν τα παιδιά του λαού.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα