Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντί να αναλάβει τις ευθύνες της συκοφαντεί τον «Ριζοσπάστη» και το ΚΚΕ

12/04/2014 - 16:15

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ριζοσπάστης 12-04-2014

Η Εργατική Επιτροπή του ΝΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση για το άρθρο του ριζοσπάστη που είχε τίτλο «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί ανοιχτά σε απεργοσπασία στις 9 Απρίλη». Στην ανακοίνωσή του το ΝΑΡ κατηγορεί το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» ότι τους συκοφαντεί, όταν μέσα από τις στήλες του αποκαλύπτει τον υπονομευτικό και απεργοσπαστικό τους ρόλο στη γενική απεργία στις 9 Απρίλη, τον τυχοδιωκτικό τους ρόλο στο κίνημα και γενικότερα το γεγονός ότι κινούμενοι στην ίδια γραμμή πλεύσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, βάζουν πλάτη στην οικοδόμηση του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που επί της ουσίας είναι η νεκρανάσταση του παλιού κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού. Στην ίδια ανακοίνωση η Εργατική Επιτροπή του ΝΑΡ ισχυρίζεται πως «είναι ψέμα ότι οι δυνάμεις της... ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ψήφισαν τη Γενική Απεργία της 9 Απρίλη... κατέθεσαν άλλη πρόταση... Η αλήθεια είναι ότι οι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ δεν ψήφισαν την πρόταση των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ». Δηλαδή, την πρόταση για γενική απεργία στις 9 Απρίλη. Πουθενά λοιπόν οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είχαν στην πρότασή τους γενική απεργία στις 9 Απρίλη. Πουθενά!

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους κι ας δούμε τι είπαν οι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στις 26/3/2014 για τη Γενική Απεργία της 9 Απρίλη:

Π. Αντωνόπουλος: «Η ΓΣΕΕ μας σνομπάρει. Απορώ πώς το ΠΑΜΕ θέλει απεργία με τη ΓΣΕΕ. Το θεωρώ προδοσία προς τους εργαζομένους».

Ζ. Μελαμπιανάκη: «Τέλος στις απεργίες διαμαρτυρίας... Η Γενική Απεργία είναι σαφέστατο μήνυμα αποκλιμάκωσης... Είμαστε υπέρ της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης».

Στις επίμονες ερωτήσεις του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ, αν ψηφίζουν υπέρ ή κατά της γενικής απεργίας στις 9 Απρίλη, απάντησε: «Δεν ψηφίζουμε την 24ωρη Γενική Απεργία», ενώ επανειλημμένα έχουν τοποθετηθεί στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ πως «δεν ψηφίζουμε τις 24ωρες απεργίες».

Αυτή είναι η επίσημη τοποθέτηση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Θυμίζουμε ότι υπάρχει και προηγούμενη τοποθέτηση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ που έλεγε: «Δεν ξανακάνουμε 24ωρες απεργίες. Από δω και στο εξής θα απεργούμε μόνο σε απεργίες διαρκείας».

Και μετά λένε ότι τους λασπολογεί το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης» όταν ενημερώνουν τους εργαζομένους ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί ανοιχτά σε απεργοσπασία. Εμείς τώρα τι άλλο να προσθέσουμε; Το άρθρο του «Ριζοσπάστη» (8 Απρίλη 2014) είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό και κατατοπιστικό. Αντί λοιπόν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να αναλάβει τις ευθύνες της, συκοφαντεί το «Ριζοσπάστη» και το ΚΚΕ. Είναι και αυτό ένα δείγμα, όχι μόνο της αναξιοπιστίας, αλλά και του ρόλου που παίζει ο συγκεκριμένος πολιτικός και συνδικαλιστικός χώρος. Ομως μια τέτοια αντι-ΚΚΕ στάση αποτελεί ταυτόχρονα και κριτήριο για τους εργαζόμενους, προσφέρεται για επιλογές και συμπεράσματα.

Και κάτι άλλο. Η ίδια η ανακοίνωση της Εργατικής Επιτροπής του ΝΑΡ, αλλά και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, επιβεβαιώνουν αυτό που τους καταλογίζει ο «Ριζοσπάστης»: «Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταψήφισαν και απορρίπτουν την 24ωρη γενική απεργία, ασκούν κριτική στη ΓΣΕΕ, όχι από τη σκοπιά της γραμμής πάλης και του περιεχομένου της απεργίας, αλλά από τη σκοπιά της μορφής, απλώς επειδή η απεργία είναι 24ωρη. Σε αυτό επικεντρώνουν και σε αυτό εξαντλούν την επιχειρηματολογία τους».

Και μετά από αυτά, έχουν το απύθμενο θράσος να συκοφαντούν το ΠΑΜΕ ότι ταυτίζεται με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, αυτοί που τόσα χρόνια συμπορεύτηκαν μαζί τους και κατηγορούσαν από κοινού με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ το ΠΑΜΕ για διάσπαση. Χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι παραπάνω;

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα