ΣΕΠΕ "Ν. Πλούμπιδης"

Κάλεσμα σε κινητοποίηση για τους πρόσφυγες στις 26 Οκτώβρη

25/10/2020 - 16:38

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους του Πειραιά τις απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στη δομή Σχιστού. 1300 άνθρωποι  (οι μισοί σχεδόν παιδιά κάτω των 18 ετών) αυτή τη στιγμή ζουν σε καθεστώς αποκλεισμού λόγω της έξαρσης κρουσμάτων COVID-19, αντιμετωπίζοντας σημαντικές δυσκολίες στην κάλυψη βασικών αναγκών με ευθύνη της κυβέρνησης και της ΕΕ.

 • Μέχρι τώρα οι περισσότεροι εξ’ αυτών σιτίζονται κατά κύριο λόγο με κονσέρβες που τους διανέμει ο ΔΟΜ (κάποιες ληγμένες!), χωρίς φρέσκα τρόφιμα (γάλα για μικρά παιδιά).
 • Λόγω του υγειονομικού αποκλεισμού είναι περιορισμένη η δυνατότητα πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες εκτός δομής, την ίδια στιγμή που η δομή έχει μείνει μόνο με τον παιδίατρο και που τα φάρμακα δεν επαρκούν ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες!
 • Πολλές είναι οι οικογένειες που αυτή τη στιγμή ζουν σε άθλιες συνθήκες, κάτω από υπόστεγα, σε σκηνές, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες,  ο ένας «πάνω» στον άλλο, αυξάνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού, αλλά και κάθε μεταδοτικής ασθένειας, όπως του σταφυλόκοκκου που ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του.
 • Τραγική είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους τόνους σκουπιδιών που συσσωρεύονται στους υπαίθριους χώρους, μιας και η δομή έχει μείνει εδώ και ένα μήνα χωρίς κάδους σκουπιδιών!!!, με την άρνηση της αρμόδιας δημοτικής αρχής Περάματος, να αναλάβει τις υποχρεώσεις της (για τις οποίες πληρώνεται αδρά). Οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία είναι μεγάλοι, την ίδια στιγμή που έχουν ήδη αναφερθεί επιθέσεις τρωκτικών σε ανθρώπους που ζουν σε εξωτερικούς χώρους!

Καλούμε κάθε σωματείο και φορέα να συμβάλει με τις αποφάσεις του και την κινητοποίηση των μελών του:

 • στην καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που διαμορφώνει τη σημερινή εικόνα.
 • Να καταγγείλει τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συμμαχίες, που ξεριζώνουν λαούς και οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, που εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς.
 • Να αντιπαλέψει σήμερα την πολιτική που στηρίζει και ενισχύει τη συγκέντρωση πλούτου στα χέρια λίγων, ενώ για τη μεγάλη μάζα των εργατών όπου γης, τους πετάει στην ανεργία, στην φτώχεια, στην ανέχεια.
 • Με τη δράση και την πάλη μας, να αντιπαλέψουμε τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες συμφωνίες της ΕΕ με τις ελληνικές και τουρκικές κυβερνήσεις. Να συγκρουστούμε με κάθε προσπάθεια εργαλειοποίησης του στα χέρια των αστικών κυβερνήσεων, ώστε να προωθούνται οι γεωστρατηγικές συμφωνίες και συμβιβασμοί, οι γενικότεροι ανταγωνισμοί τους. Να αντιπαλέψει κάθε προσπάθεια που αξιοποιεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, ώστε να ενισχύονται οι μηχανισμοί καταστολής, νομιμοποίησης της παρουσίας του ΝΑΤΟ και άλλων διεθνών οργανισμών στο Αιγαίο.

Η εργατική τάξη της χώρας μας δεν πρέπει να επιτρέψει να αναπτύσσονται στους κόλπους της ρατσιστικές, ξενοφοβικές φωνές και αντιλήψεις. Ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, είναι όπλο στα χέρια των εργοδοτών, των κατόχων του πλούτου, ώστε να αποπροσανατολίζεται η πάλη, να αποκρύπτονται οι πραγματικοί ένοχοι, της ανεργίας, της φτώχειας των χαμηλών μεροκάματων και την ίδια στιγμή να αυξάνονται τα κέρδη τους στις πλάτες των Ελλήνων και των μεταναστών εργατών.

Διεκδικούμε:

 • Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Άμεσα να προχωρήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών. Τακτικές απολυμάνσεις στη Δομή.
 • Να λυθεί άμεσα το θέμα της στέγασης των οικογενειών που έμειναν άστεγες μετά την λήψη των αποφάσεων ασύλου.
 • Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και απορρόφηση όλων των εργαζομένων ως μόνιμο προσωπικό στις κρατικές δομές.
 • Άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών και διευκόλυνση για μετάβαση στις χώρες προορισμού τους.
 • Τώρα να παρθούν μέτρα για τη σίτιση όλων των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στη Δομή.
 • Τώρα να καλυφθούν οι ανάγκες σε φαρμακευτικό υλικό.

Η ενότητα, η αλληλεγγύη της εργατικής τάξης είναι το όπλο μας ενάντια σε αυτούς που μας θέλουν ντόπιους και μετανάστες εργάτες υποταγμένους, χωρίς δικαιώματα.

Καλούμε κάθε σωματείο και φορέα να συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (κτίριο Κεράνη- Θηβών 198 - Ρέντης), την Δευτέρα 26 Οκτώβρη στις 9:00πμ.

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ,
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΣΥΛΛΛΟΓΟΙ (μέλη της ΟΓΕ),
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ»

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα