ΑΣΚΙΕ

Καταγγελία για τη στάση του προεδρείου της ΟΙΕΛΕ

25/06/2021 - 15:12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Χθες, 23 Ιουνίου, οι εκπρόσωποι της παράταξής μας στο ΔΣ της Ομοσπονδίας συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη των εκπαιδευτικών της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Joseph, η οποία διοργανώθηκε από την ΟΙΕΛΕ, με αντικείμενο τις διοικητικές αλλαγές στα ελληνογαλλικά σχολεία. Πρόκειται για αλλαγές που έχουν προκαλέσει ήδη αντιδράσεις από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της ελληνογαλλικής σχολής Jeanne D’ Arc, οι οποίοι έχουν αποστείλει σχετική επιστολή προς τη διοίκηση του σχολείου.

Να πούμε, κατ΄αρχάς, ότι η συμμετοχή μας στη σύσκεψη έγινε μετά κόπων και βασάνων, αφού το προεδρείο δεν μας είχε αποστείλει μέχρι την τελευταία στιγμή τους απαιτούμενους κωδικούς. Πέρα από αυτό, όμως, μας είχε ήδη προκαλέσει αρνητική εντύπωση η ανάρτηση τις τελευταίες εβδομάδες ανακοινώσεων της ΟΙΕΛΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα στην ιστοσελίδα της, χωρίς να έχει υπάρξει καμία ενημέρωση προς τα μέλη του ΔΣ. Με άλλα λόγια, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως το ίδιο το προεδρείο το παρουσιάζει, όχι μόνο δεν συγκαλείται σε συνεδρίαση το ΔΣ, αλλά δεν υπάρχει ούτε τηλεφωνική ενημέρωση των μελών του.

Παρ΄ όλα αυτά, συμμετείχαμε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, για να ακούσουμε τους προβληματισμούς των συναδέλφων και να τοποθετηθούμε ως μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας επί του θέματος. Αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τοποθετήσεων- ερωτήσεων από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τους συναδέλφους, πήρε το λόγο η εκπρόσωπος της παράταξής μας, που εξέφρασε τη συμπαράσταση της ΑΣΚΙΕ στους εκπαιδευτικούς των ελληνογαλλικών σχολείων και διατύπωσε την πάγια θέση μας ότι οι διεκδικήσεις των εργαζόμενων πρέπει να έχουν πιο μαχητικό χαρακτήρα σε σχέση με το δρόμο που προτείνει η ηγεσία της Ομοσπονδίας. Αίφνης, ένας συνάδελφος από τη Jeanne D’ Arc εξεμάνη και διέκοψε την εκπρόσωπό μας, απαιτώντας από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να της αφαιρέσει το λόγο και να διακόψει τη σύσκεψη, γιατί δεν ανέχεται την έκθεση “κομματικών” απόψεων!!! Θα περίμενε κανείς ότι ο κος Κουρουτός θα τον επανέφερε στην τάξη. Όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά συμφωνώντας μαζί του, διέκοψε άρον άρον την τηλεδιάσκεψη.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ακουστεί ακόμη και η πιο βίαιη τοποθέτηση εναντίον μας. Επίσης, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ακόμα και να ακούγονται αντιδημοκρατικές απόψεις περί φίμωσης μέλους του ΔΣ από συμμετέχοντα σε σύσκεψη που διοργανώνει η Ομοσπονδία. Όλα αυτά απλά τα θέτουμε στην κρίση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, καθώς δηλώνουν το πόσο δημοκρατικά σκέφτονται και πράττουν ορισμένοι συνάδελφοι που διεκδικούν δημόσιο λόγο και παρουσία.

Αντιθέτως, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη στάση του προέδρου της Ομοσπονδίας. Κύριε Κουρουτέ, αντί να διασφαλίσετε το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση άποψης από μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας της οποίας προεδρεύετε, συναινέσατε στην πρωτοφανή αυτή προσπάθεια φίμωσης ενός εκλεγμένου αντιπροσώπου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Ομοσπονδία. Πρόκειται πραγματικά για άθλια στάση που επιβεβαιώνει το πώς βλέπετε την ΟΙΕΛΕ. Πολύ απλά, την αντιμετωπίζετε ως ιδιοκτησία σας. Αν θέλετε να διοργανώσετε σύσκεψη, πάρτυ ή γλέντι με τους φίλους και γνωστούς σας, να το κάνετε ως Μιχάλης Κουρουτός ή ως επικεφαλής της παράταξής σας. Σε διαφορετική περίπτωση, όταν οργανώνετε οποιαδήποτε εκδήλωση της Ομοσπονδίας, πρέπει να σέβεστε το ρόλο σας και να λειτουργείτε δημοκρατικά, ακόμα και αν δεν πιστεύετε στη δημοκρατία.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του προέδρου της Ομοσπονδίας και τον καλούμε να συνέλθει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, γιατί έχουμε υποχρέωση απέναντι στο σύνολο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών να μην τις ανεχόμαστε. Να είστε σίγουρος, κε Κουρουτέ, ότι δεν θα τις ανεχθούμε.

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2021

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα