ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ "ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ"

09/12/2012 - 03:00

"Βρέχει σοβάδες" στα κεφάλια εκπαιδευτικών, βοηθητικού προσωπικού και μαθητών!

 

Δεν έχουν περάσει ούτε δυο μήνες από τότε που ο Δήμαρχος Καισαριανής μας διαβεβαίωνε, στο ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο, ότι όλα τα σχολεία λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα και ότι για πρώτη φορά έγιναν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης πριν την έναρξη των σχολείων και η βροχή τον διέψευσε! Η πρώτη μπόρα της προηγούμενης βδομάδας "έβρεξε σοβάδες" στο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»!

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Παρασκευή το απόγευμα, ενώ το σχολείο ήταν ακόμα σε λειτουργία, έπεσαν σοβάδες από την οροφή στις τουαλέτες του κτηρίου με αποτέλεσμα να κλείσουν οι τουαλέτες με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση 50 περίπου παιδιών και του αντίστοιχου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού που εξυπηρετούνται πλέον όλοι από μία τουαλέτα!  Να επισημάνουμε δε ότι το γεγονός έχει και σοβαρότερες προεκτάσεις γιατί τα παιδιά αυτά κάνουν και προγράμματα αυτοεξυπηρέτησης που διακόπηκαν απότομα με αποτέλεσμα τις επόμενες μέρες να επικρατήσει σχετικό χάος.

Να προσθέσουμε δε ότι με τραγική αδιαφορία και ανευθυνότητα μια βδομάδα μετά διαπιστώνονται εκτεταμένες πτώσεις σοβάδων και οι σιδερόβεργες της οροφής της ταράτσας είναι διαβρωμένες.

Το πρόβλημα βέβαια ήταν γνωστό στο Δήμο, αφού δυο αίθουσες είχαν κλειστεί από πέρυσι, λόγω του ίδιου προβλήματος. Στο δε κτίριο λόγω της «καλής συντήρησης» ο πίνακας του καυστήρα όταν βρέχει βραχυκυκλώνει με αποτέλεσμα να σταματάει η λειτουργία του κάτι που έγινε και με τις τελευταίες νεροποντές.

Πέραν τούτου όμως υπάρχουν και άλλα προβλήματα τα οποία είναι εις γνώση της Δημοτικής Αρχής, η οποία επιδεικνύει εγκληματική αδιαφορία. Να σημειωθεί ότι, αν τη στιγμή της πτώσης του σοβά βρισκόταν κάποιος στην τουαλέτα, θα είχε σκοτωθεί και στις τουαλέτες του ειδικού αυτού σχολείου βρίσκονται συνήθως μαζί ο μαθητής και ο συνοδός από το ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Αναφέρουμε ενδεικτικά προβλήματα στην περίφραξη του σχολείου (σάπια κάγκελα, τζάμια με κενά...) και γενικά η παλιά πτέρυγα θέλει εκ βάθρων επισκευή ή αντικατάσταση, η δε καινούργια προκάτ πτέρυγα είναι κρύα το χειμώνα και καμίνι το καλοκαίρι. Οι δε τουαλέτες βρίσκονται σε αρκετή απόσταση από κάθε τάξη του σχολείου!

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής.

  • Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση και επίλυση των κτηριακών προβλημάτων μιας και μιλάμε για ένα ειδικό σχολείο όπου οι συνθήκες της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας εκτός από πολύ δύσκολες είναι και απρόβλεπτες.
  • Απαιτούμε εδώ και τώρα έκτακτη χρηματοδότηση για την άμεση συντήρηση του  σχολείου.
  • Καλούμε το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου να πάρει απόφαση να λειτουργήσει το σχολείο μόνο αν έχουν  εξασφαλιστεί οι αναγκαίες επισκευές και αν έχουν εξασφαλιστεί οι ανάλογες τουαλέτες. Παρέχουμε συνδικαλιστική κάλυψη σε κάθε απόφασή του.
  • Απαιτούμε τον έλεγχο και συντήρηση όλων των σχολείων της περιοχής μιας και η κατάστασή τους είναι όχι απλά πολύ πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες, αλλά πίσω και από τα αυτονόητα, λόγω και της κυβερνητικής πολιτικής προς τους Καλλικρατικούς δήμους, ένθερμος οπαδός της οποίας είναι και ο δήμαρχος Καισαριανής.

Το Δ.Σ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα