ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

10/02/2013 - 14:42

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ για παρακώλυση συνδικαλιστικής δράσης μελών του και μελών του Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 5/2/2013 προσπάθησαν να απαγορεύσουν την είσοδο στο χώρο που βρίσκονται τα δύο Ειδικά Σχολεία και τα δύο Ειδικά Νηπιαγωγεία, που ανήκουν στο Σύλλογό μας και στεγάζονται στο χώρο της ΕΛΕΠΑΠ, της Θεοδώρας Δριμάλα, μέλους του Συλλόγου μας και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ, του Απόστολου Κοπριτέλη και της Άρτεμις Κλιάφα προέδρου και αντιπροέδρου του Συλλόγου μας. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι συνδικαλιστές πήγαν στο χώρο της ΕΛΕΠΑΠ για ενημέρωση των συναδέλφων και για να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση που είχε οργανωθεί από το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.), το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Αττικής και Νήσων και τη Λαϊκή Επιτροπή Παγκρατίου, για την απόλυση από τη διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ της ειδικής εκπαιδευτικού Γαϊτανίδου Άννας.

Όταν έφτασε στο χώρο η Θεοδώρα Δριμάλα έγινε προσπάθεια να μην περάσει από την αυλόπορτα, κάτι που φυσικά δεν αποτράπηκε, αλλά, όταν έφτασε στο χώρο του 1ου Ειδικού Δημοτικού, κατέφθασε αμέσως η δικηγόρος και στη συνέχεια η Διευθύντρια της ΕΛΕΠΑΠ και, ενώ ενημερώθηκαν για την ιδιότητα της συναδέλφου, της ζήτησαν να μη μπαίνει παρά μόνο αφού επικοινωνήσει με τη διεύθυνση και εξασφαλίσει άδεια!

Στη συνέχεια, όταν έφτασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοπριτέλης Απόστολος, χρειάστηκε να περάσει ταυτόχρονα με αυτοκίνητο που έμπαινε γιατί παρεμποδιζόταν πριν παρά τις διαμαρτυρίες του! Το ίδιο παρεμποδίστηκε στην αρχή και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κλιάφα Άρτεμις που πέρασε μαζί με συνάδελφο του σχολείου!

Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της διοίκησης, η οποία θορυβημένη από την κινητοποίηση που έγινε για την απόλυση της εργαζόμενης, θέλησε με τον αυταρχισμό να δείξει πυγμή. Η στάση αυτή δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και είναι απαράδεκτο να εμπλέκεται στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Ο Σύλλογός μας έχει κατ' επανάληψη ζητήσει να περάσει όλη η ΕΛΕΠΑΠ στο δημόσιο γιατί η εκπαίδευση και η θεραπεία των παιδιών με ειδικές ανάγκες πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτη η "φιλοξενία" δημόσιων ειδικών Δημοτικών και Νηπιαγωγείων από ιδρύματα ιδιωτικού δικαίου, όπως γίνεται στην ΕΛΕΠΑΠ.

Καταγγέλουμε για άλλη μια φορά την προσπάθεια παρακώλυσης της συνδικαλιστικής δράσης και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα περάσει γιατί αποτελεί δικαίωμα κατακτημένο με σκληρούς αγώνες.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος

Καρακαλπάκης – Καρράς Κων/νος
Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα