ΕΛΜΕ Πειραιά

Κάτω τα χέρια από τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς! Η ποινικοποίηση της απεργίας δε θα περάσει!

09/03/2022 - 19:32

Αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή

Κάτω τα χέρια!

Η ποινικοποίηση της απεργίας δεν θα περάσει!

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σπάει το ένα ρεκόρ αυταρχισμού μετά το άλλο. Μετά τις δικαστικές προσφυγές, τα «εντέλλεσθαι» και τον ανοιχτό εκφοβισμό των συναδέλφων, τώρα κάνει και το επόμενο βήμα. Στοχοποιεί διευθυντές/ριες και προϊσταμένους/ες που, μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων των αντίστοιχων σχολείων, συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που κήρυξαν τα πρωτοβάθμια σωματεία τους και δεν ανάρτησαν αξιολόγηση στις πλατφόρμες του ΙΕΠ.

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ενεργοποιούν τις αντιδραστικές διατάξεις του άρθρου 56 του ν.4823/21 και συγκεκριμένα τα άρθρα 5,6, και 7 που αναφέρονται στις ευθύνες των διευθυντών των σχολείων να εφαρμόζουν τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει κηρύξει πόλεμο στις/ους αγωνιζόμενες/ους εκπαιδευτικούς. Στοχοποιεί συγκεκριμένους ανθρώπους που υλοποιούν συλλογικές αποφάσεις, ποινικοποιεί τον αγώνα και κάνει ένα μεγάλο βήμα αντιδημοκρατικής εκτροπής, χτυπώντας το δικαίωμα συμμετοχής σε μια απεργία που είναι σε ισχύ, προκειμένου να τρομοκρατήσει όλο τον κλάδο.

Υπενθυμίζουμε στο ΥΠΑΙΘ, στον Κόπτση και στην Κεραμέως, παρ’ όλο που το γνωρίζουν πολύ καλά, ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν έχει καταργηθεί.

Στηρίζουμε τις/ους εκπαιδευτικούς που διώκονται γιατί απέργησαν.

Οι συλλογικές αποφάσεις των σωματείων και των Ομοσπονδιών δεν ακυρώνονται με εγκυκλίους και

διοικητικές αποφάσεις.

Οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο εμπορευματοποίησης του δημόσιου σχολείου, που μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, γενικεύει τις μορφωτικές ανισότητες και απαξιώνει την/τον εκπαιδευτικό. Ο αγώνας αυτός αφορά πρώτα και κύρια τη λαϊκή οικογένεια, είναι αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Είναι αγώνας για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Ουσιαστικά, το ΥΠΑΙΘ για μια ακόμα φορά παραδέχεται ότι τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της λεγόμενης «αξιολόγησης» είναι χρεοκοπημένα στη συνείδηση της πλειοψηφίας του κλάδου και δεν μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς τον βούρδουλα των πειθαρχικών κυρώσεων. Η γενική κατακραυγή του κλάδου οδηγεί από αναβολή σε αναβολή των διαδικασιών της «αξιολόγησης». Αυτή η διαδικασία έχει απαξιωθεί!

Από πέρσι τον Φλεβάρη, οι εκπαιδευτικοί με τις συλλογικές μας αποφάσεις, με την απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, με τις μαζικές μας κινητοποιήσεις, με την συγκλονιστική απεργία στις 11/10, με τις συλλογικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, έχουμε κάνει σαφές ότι η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά. Αυτές τις συλλογικές μας αποφάσεις υπερασπιζόμαστε και κάθε απόπειρα τρομοκράτησης και επιβολής ποινών είναι, πέρα από όλα τα αλλά, και παράνομη.

Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας στις/ους αγωνιζόμενους/ες εκπαιδευτικούς. 
Κάτω τα χέρια από τις/ους εκπαιδευτικούς και από όλες/ους τους εργαζόμενες/ους που μάχονται για

τα δικαιώματά τους.

Να ακυρωθούν άμεσα όλες οι διώξεις-ποινές - Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζόμενων

Υπερασπίζουμε και προστατεύουμε το δικαίωμα στην απεργία

Τα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ οφείλουν να καλύψουν τους συναδέλφους με κάθε δυνατό τρόπο, να καταγγείλουν τις διώξεις, να αναλάβουν όλες τις διαδικασίες υπεράσπισης των συναδέλφων. Να προχωρήσουν εδώ και τώρα στην προκήρυξη νέας Απεργίας-Αποχής

1) Πρόταση

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά  απευθύνει αίτημα προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για να πραγματοποιήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των Προέδρων στο δεύτερο δεκαήμερο Φεβρουαρίου κηρύσσοντας παράλληλα Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ με θέμα της Ημερήσιας Διάταξης των Γενικών Συνελεύσεων:
«Η απάντηση του κλάδου στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης (αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων, Ε.Β.Ε., εξετάσεις PISA, Ν.4808 κ.ά.), η προώθηση των διεκδικήσεων μας με απεργιακό αγώνα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, για το δημόσιο σχολείο, την ποιότητα της ζωής μας και την εργασία μας και το σταμάτημα της αξιολόγησης με κήρυξη απεργίας- αποχής και με συγκρότηση της μάχης που πρέπει να δοθεί με απεργίες – διαδηλώσεις – απεργιακές επιτροπές – απεργιακά τανμεία για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα