ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ( ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ) ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

04/10/2010 - 19:42

Στην κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 5 Οκτωβρίου προωθείται για έγκριση ένα εξαιρετικά επικίνδυνο ψήφισμα, το οποίο με πρόσχημα την «καταπολέμηση του εξτρεμισμού» προχωρεί σε νέα επικίνδυνη κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα χαρακτηρίζει ως «εξτρεμισμό» τους αγώνες των εργαζομένων και ως «εξτρεμιστές» τα λαϊκά κινήματα και τις οργανώσεις τους που αγωνίζονται για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, ενώ προβλέπει και μέτρα κατά των κομμάτων και οργανώσεων που αμφισβητούν το καθεστώς της εξουσίας των μονοπωλίων και αγωνίζονται για την ανατροπή του. Με αυτό το ψήφισμα η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης συνδράμει στο να διαμορφωθεί ένα ακόμη πιο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, την ώρα, μάλιστα που δυναμώνουν οι εργατικοί αγώνες σ’ όλες τις χώρες ενάντια στις συνέπειες από την κρίση, που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Κάτω από την έννοια – λάστιχο του «εξτρεμισμού» γίνονται απαράδεκτες αναφορές και στις μαζικές εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, με φανερή σκοπιμότητα να ταυτιστούν αυτές με τη δράση προβοκατόρικων μηχανισμών.

Στο όνομα της θωράκισης του συστήματος και με πρόσχημα την «πρόληψη της διασάλευσης της δημόσιας τάξης” δικαιολογούνται μέτρα που πλήττουν καίρια δημοκρατικά δικαιώματα κι ελευθερίες.

Ανάμεσα στα μέτρα που προτείνονται για τα κόμματα που αντιπαλεύουν το καπιταλιστικό σύστημα είναι: Η απαγόρευση της κρατικής χρηματοδότησης προς αυτά, ο αποκλεισμός τους από την συμμετοχή στις εκλογές, φθάνοντας ακόμα και στην απαγόρευση λειτουργίας τους.

Καλούμε τους εκπροσώπους της χώρας μας να καταψηφίσουν αυτό το κατάπτυστο ψήφισμα. Να μην περάσουν ανάλογες αντιδημοκρατικές νομοθετικές ρυθμίσεις από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και τα εθνικά κοινοβούλια.

Δηλώνουμε πως κανένα σχετικό ψήφισμα δεν θα καταφέρει να βάλει στο «γύψο» τις αγωνιστικές διαθέσεις μας, την πάλη μας για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, την πάλη ενάντια σε κάθε μέσο που αποβλέπει στη φίμωση του λαού, για την ανεμπόδιστη πολιτική και συνδικαλιστική δράση.

 

Ακολουθούν υπογραφές:

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα