Ρέθυμνο

Κινητοποίηση ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

16/04/2020 - 18:39

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου - παρέμβαση στη Πρωτοβάθμια

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Την Μ.Πέμπτη 16.04 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας  απο αντιπροσωπία συνδικαλιστών μέλη της Αγωνστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου όπου κατατέθηκε ψήφισμα με αιτήματα .

Όπως καταγγέλνει η Α.Σ.Ε. “ η κυβέρνηση σχεδιάζει εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία να καταθέσει τις επόμενες μέρες αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Η πράξη αυτή είναι ανήθικη-εχθρική απέναντι σε γονείς και εκπαιδευτικούς, βάλει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!

     Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που δίνεται στη δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών και αντιδραστικές αλλαγές στην δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται να φιμωθεί. Αντί η κυβέρνηση να ικανοποιήσει  τα αιτήματα που έχουν διαμορφώσει και διεκδικούν δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία, να παράσχει καθολικά όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, να διασφαλίσει με αποκλειστική κρατική ευθύνη την ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, αυτή νομοθετεί αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια .Ο Κορονοιός απειλεί τη ζωή μας, η Κυβέρνηση τα δικαιώματά μας, Να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.”    

Μετά το τέλος της παρέμβασης η Μάρθα Γκατζιανίδου, εκπαιδευτικός , μέλος του ΔΣ του ΝΤ ΑΔΕΔΥ και μέλος της ΑΣΕ, αποκάλυψε τις αντιεκπαιδευτικές προθέσεις της Κυβέρνησης ενώ ο Παναγιώτης Καφκαλάς εκπαιδευτικός της ειδικής αγωγής σχολίασε ότι οι αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία βάλουν την ευάλωτη ομάδα των μαθητών της ειδικής αγωγής. Τέλος η Βάλια Ξιφαρού εκπαιδευτικός και μέλος της ΑΣΕ δήλωσε ότι  η ΑΣΕ είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή ενώ προειδοποίησε την Κυβέρνηση ότι θα του βρει μπροστά τους. Το Linkτου Βίντεο και όλες οι δηλώσεις https://www.youtube.com/watch?v=2_KOjcihiDY

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα