ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου"

Κοινή δράση εκαπιδευτικών και γονιών για τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια και υγιεινή!

14/10/2020 - 22:23

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ  !!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» μετά το κάλεσμα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των Ενώσεων Γονέων του Δυτικού Τομέα και καλεί τα μέλη του :

α) στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 στις 18.00 μμ στην Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Αθήνας (Τρώων 1 & Χαλκίδος, Περιστέρι), καθώς και

β) στην συναυλία την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου Περιστερίου με πλαίσιο διεκδικήσεων:

  • Σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές το πολύ ανά τάξη, νέες αίθουσες διδασκαλίας και πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Κάλυψη όλων των κενών σε  όλες τις ειδικότητες, χωρίς αποκλεισμούς.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και τους μαθητές. Ουσιαστική προστασία των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια µε το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατοµικής Προστασίας, είδη καθαρισµού, αντισηπτικά κ.λ.π.).
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού µόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων. Προσλήψεις μόνιμων σχολικών νοσηλευτών σε κάθε σχολείο.
  • Τουλάχιστον ένας επιπλέον δάσκαλος στη διάθεση κάθε Δημοτικού και αντίστοιχη μέριμνα για τα νηπιαγωγεία.  Αντίστοιχη διάθεση εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών.
  • Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κατάργηση εδώ και τώρα του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ και των 3μηνιαίων αναπληρωτών. Κατάργηση του ν. 4692/20 της Κεραμέως και του νόμου Γαβρόγλου.

Εκπαιδευτικοί και γονείς διεκδικούμε τη λειτουργία του σχολείου με όρους ασφάλειας και υγιεινής !!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΜΠΗ                                         ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα