ΛΑΡΙΣΑ : Μετρούν ελλείψεις με το άνοιγμα της χρονιάς

17/09/2010 - 18:40
 
Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, κτιριακές υποδομές και τεχνολογικό εξοπλισμό στα σχολεία της Θεσσαλίας. Στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία, για πολλά παιδιά, η νέα σχολική χρονιά ουσιαστικά δεν ξεκίνησε ακόμα καθώς δεν καλύφθηκαν ακόμα τα κενά σε θέσεις νηπιαγωγών και δασκάλων, ενώ ελλείψεις υπάρχουν και σε βιβλία.

Επίσης, δεκάδες νηπιαγωγεία, σε όλους τους νομούς, στεγάζονται σε αποθήκες και, γενικότερα, σε υποβαθμισμένους χώρους, ενώ στη Λάρισα υπάρχουν ακόμα σχολεία που λειτουργούν σε διπλή βάρδια. Είναι χαρακτηριστικό, δε, το παράδειγμα του 29ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, όπου η διεύθυνση του σχολείου ανακοίνωσε στους γονείς ότι «λόγω κτιριακού προβλήματος δεν μπορούν ν' απορροφηθούν και τα 40 παιδιά που εγγράφηκαν, αλλά μόνο 10 και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις θα ακολουθήσει κλήρωση»! Κάτι που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γονιών, οι οποίοι ετοιμάζονται να αντιδράσουν αγωνιστικά διεκδικώντας να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στο νηπιαγωγείο.

Μεγάλα είναι και τα προβλήματα που δημιουργούνται και με τη καθαριότητα των σχολείων, όπου δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις των εργαζομένων. Πολλοί από αυτούς κλήθηκαν από τις διευθύνσεις σχολείων και ξεκίνησαν να δουλεύουν «ξεκρέμαστοι» χωρίς να ξέρουν αν, πώς και από πού θα πληρωθούν. Μάλιστα, σε αρκετές σχολικές μονάδες καλούνται οι γονείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τους πληρώσουν. Στο νομό Λάρισας, οι συμβασιούχοι του κλάδου, εκτός από το καθεστώς εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας που βιώνουν, έχουν πληρωθεί μόνο το 40% των περσινών δεδουλευμένων.

Να σημειωθεί ότι στη Λάρισα η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών είναι, φέτος, κατά 50% μικρότερη από πέρσι, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να μην έχουν να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς για το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο, το πετρέλαιο, ή το φυσικό αέριο.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα