ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ … ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΕ ΈΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

21/12/2012 - 03:05

Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα ανακοίνωσε ότι προσφέρει μία υποτροφία σε έναν Έλληνα μαθητή, προκειμένου αυτός να λάβει μέρος σε «επιμορφωτικό» πρόγραμμα 4 εβδομάδων στις ΗΠΑ («2013 BENJAMIN FRANKLIN TRANSATLANTIC FELLOWS SUMMER INSTITUTE», http://athens.usembassy.gov/benjamin_franklin_program.html).

Στο πρόγραμμα θα πάρουν μέρος 40-50 ευρωπαίοι μαθητές και 10 αμερικάνοι και θα περιλαμβάνει «συζητήσεις πάνω σε παγκόσμια θέματα κοινού ενδιαφέροντος» «εξάσκηση για την απόκτηση ηγετικών ικανοτήτων», «επιμορφωτικά ταξίδια» κ.α.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση «της διατλαντικής συνεργασίας» και των σχέσεων μεταξύ αμερικανών και ευρωπαίων νεολαίων», στην «προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης», αλλά και στην «ανάπτυξη ενός επιτελείου νεολαίων ηγετών, που θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και τις ικανότητές τους μέσα από θετικές ενέργειες»!

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, όσοι λάβουν μέρος στο σεμινάριο θα πρέπει υποχρεωτικά μετά από αυτό, να λάβουν μέρος και «σε άλλες δραστηριότητες, που θα πραγματοποιηθούν στις πατρίδες τους»!

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει που αποσκοπούν τα σεμινάρια αυτά των αμερικάνων ιμπεριαλιστών.

Κάνουν πλύση εγκεφάλου σε νέα παιδιά Στρατεύουν (αν δεν στρατολογούν κιόλας) νέους άνθρωπους στην προώθηση της βάρβαρη πολιτική τους, που μακελεύει λαούς, ανάμεσά τους και τον αμερικάνικο.

Ανάμεσα σε αυτά που θα «διδάξουν» σίγουρα θα είναι οι αξίες της «ελευθερίας και της δικαιοσύνης», που «δίδαξαν» τόσο αποτελεσματικά, με τα όπλα, στους «απολίτιστους» λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Ελλάδας κ.α.

Ή πως ο καθένας μπορεί να οπλοφορεί, ακόμα και αν είναι ψυχικά διαταραγμένος, ώστε να πουλάνε όπλα οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες. Τι και αν σκοτώνονται μέσα σε δημοτικά σχολεία μικρά, αθώα παιδιά;

Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, αποτελεί διακηρυγμένος στόχος της Πρεσβείας των ΗΠΑ, να «μειωθεί ο αντιαμερικανισμός του ελληνικού λαού». Να σταματήσει η πορεία του Πολυτεχνείου να κατευθύνεται στην Πρεσβεία.

Δεν θα τους περάσει. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει από τα έργα και τις ημέρες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Κανένας μαθητής να μην πάρει μέρος στο σεμινάριο.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους να καταδικάσουν την ωμή παρέμβαση της Αμερικάνικης Πρεσβείας στις νεανικές συνειδήσεις. 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα