Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί χάλασαν την κυβερνητική φιέστα για το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί χάλασαν την κυβερνητική φιέστα για το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Την καταδίκη τους στο νέο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: «Αναβάθμιση του Σχολείου και Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών», που θα προωθηθεί για ψήφιση μέσα στο κατακαλόκαιρο με κλειστά τα σχολεία, εξέφρασαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, με τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας, έξω από το 1ο ΓΕΛ Άγιου Δημητρίου.
Με την δυναμική τους κινητοποίηση, χάλασαν τη φιέστα που έστησε η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο σχολείο προκειμένου να εξωραΐσει το αντιδραστικό σχέδιο νόμου. Παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, που επιχείρησε να παρεμποδίσει την συγκέντρωση, «υποδέχθηκαν» αγωνιστικά τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας, που συμμετείχαν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νομοσχεδίου.
Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών του Μπραχαμίου, ενώ συμμετείχαν η Ένωση και Σύλλογοι Γονέων της πόλης, καθώς και εκπαιδευτικοί, μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας. Επίσης, τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης.
Με συνθήματα όπως: «Στις πολυεθνικές τα ξεπουλάτε όλα, σε λίγο τα σχολεία μας θα γράφουν Coca Cola», «Η αυτονομία σας είναι μια απάτη, φορτώνει κι άλλα βάρη στου λαού την πλάτη» και «Μαθητής αγράμματος, δάσκαλος σκυφτός, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός», ανέδειξαν τις πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου. Μάλιστα, τα συνθήματα αυτά, που ακούγονταν και εντός του σχολείου όπου γινόταν η φιέστα, ανάγκασαν την υπουργό να χάσει τα λόγια της στη διάρκεια της ομιλίας της...
Επίσης, μέσα από τους χαιρετισμούς που έγιναν στην κινητοποίηση, από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων, Στέλλα Βαλαβάνη (διαβάστε εδώ), εκπαιδευτικούς, και μαθητές, υπογραμμίστηκε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα οδηγήσει σε σχολεία πολλών ταχυτήτων και θα εκτινάξει τις μορφωτικές ανισότητες σε βάρος των παιδιών της εργατικής τάξης, ενώ τονίστηκε ότι το εκπαιδευτικό κίνημα θα συνεχίσει να βρίσκεται στους δρόμους για να το ακυρώσει στην πράξη, διεκδικώντας ταυτόχρονα το σχολείο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.