ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ

Με κινητοποίηση στο υπ. Παιδείας απαίτησαν την κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία (vid)

25/08/2021 - 16:08


Με κινητοποίηση στο υπ. Παιδείας απαίτησαν την κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία (vid)

Να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στα σχολεία, να παρθούν μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται μέσα στην πανδημία απαίτησαν με την παράσταση διαμαρτυρίας τους στο υπουργείο Παιδείας το πρωί της Τετάρτης Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η «Πρωτοβουλία Αναπληρωτών», μπροστά και στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μετά την πίεση των εκπαιδευτικών, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε τελικά με εκπροσώπους του ειδικού και του γενικού γραμματέα του υπουργείου. Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ότι δεν δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα.

Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν πως θα προχωρήσουν σε ενημέρωση των συναδέλφων τους και των γονιών και θα συνεχίσουν να διεκδικούν, δυναμώνοντας τον αγώνα για την κάλυψη όλων των αναγκών.

Απαιτούν να καλυφθούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες σε μια φάση, να μην εφαρμοστεί η προφορική οδηγία - λαιμητόμος για την παράλληλη στήριξη. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην παράλληλη στήριξη. Ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή. Εδώ και τώρα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, 15 μαθητές ανά τάξη, επαρκής καθαριότητα, δωρεάν τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Οι Σύλλογοι στηλίτευσαν τη στάση των ΔΣ της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ οι οποίοι «κωφεύουν, δεν αποφάσισαν ούτε καν να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πριν την ημερομηνία ολοκλήρωσης των υπηρεσιακών μεταβολών και σίγουρα πριν την ανακοίνωση της πρώτης φάσης πρόσληψης των αναπληρωτών».

Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν εμπαιγμό την αρχική άρνηση του υπουργείου Παιδείας να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους για να μεταφέρουν την αγωνία χιλιάδων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών μπροστά στη νέα σχολική χρονιά. Για να δοθούν απαντήσεις και δεσμεύσεις πάνω στα συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται για τη θωράκιση των σχολείων απέναντι στην πανδημία, για την κάλυψη όλων των κενών ώστε να τα παιδιά να έχουν από την πρώτη μέρα τον εκπαιδευτικό τους, για τους χιλιάδες αναπληρωτές που περιμένουν στο παρά πέντε του ανοίγματος των σχολείων να μάθουν αν και πού θα δουλέψουν, για τα παιδιά που δικαιούνται παράλληλη στήριξη και είναι αντιμέτωπα με το νέο «κόφτη» στις ανάγκες τους.

Βασική Κατηγορία: 

Κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία απαιτούν οι εκπαιδευτικοί

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα