AΘΗΝΑ

Με νέο συλλαλητήριο καταδίκασαν τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης (VIDEO - ΦΩΤΟ)

19/05/2020 - 22:58

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με ένα μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φοιτητές εξέφρασαν για μία ακόμη φορά την αντίθεσή τους στο σύνολο των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών της κυβέρνησης και ξεκαθάρισαν ότι με τον αγώνα τους θα φροντίσουν το πολυνομοσχέδιο που το υπουργείο Παιδείας έφερε εν μέσω καραντίνας για διαβούλευση να μην κατατεθεί στη Βουλή.

Στο «στόχαστρο» της κινητοποίησης βρέθηκε το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, το οποίο χειροτερεύει τη λειτουργία του σχολείου, αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, μετατρέπει το Λύκειο -ακόμα περισσότερο- σε εξεταστική αρένα, βάζει «κόφτη» στη φοίτηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ και υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες κατήγγειλαν την κατάπτυστη τροπολογία για την τοποθέτηση καμερών μέσα στην τάξη και τη μετατροπή του μαθήματος σε ριάλιτι, ενώ πρόβαλαν και το αίτημα για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια και την υγιεινή μαθητών και εκπαιδευτικών, με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Η σημερινή κινητοποίηση, που αποτελεί συνέχεια των αγώνων που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Εκεί έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους Σωματείων των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών, από την Χρύσα Λεμπέση, μέλος του ΦΣ Ιστορικού - Αρχαιολογικού, από την εκπρόσωπο της ΑΣΓΜΕ και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής Στέλλα Βαλαβάνη καθώς και από τον Χαρίτο Γκιλάκη, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των μαθητών της Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο είχαν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών και Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων και Ναυπηγών του ΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΕΥΠ του ΠΑΔΑ και οι Σύλλογοι Οικότροφων του ΑΣΠΑΙΤΕ και του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε, μεταφέροντας τη στήριξη και αλληλεγγύη του ΚΚΕ, ο βουλευτής του Κόμματος, Μανώλης Συντυχάκης καθώς και αντιπροσωπεία της ΟΓΕ.
https://youtu.be/SrGpqjVKnRc
«Οι εκπαιδευτικοί έχουνε φωνή, αυτό το νομοσχέδιο δεν θα κατατεθεί»

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Οι εκπαιδευτικοί έχουνε φωνή, αυτό το νομοσχέδιο δεν θα κατατεθεί», ξεκαθαρίζοντας ότι με τον αγώνα τους θα ακυρώσουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ενώ κάλεσαν σε συστράτευση σε αυτόν τον αγώνα και τους εργαζόμενους άλλων κλάδων, με το χαρακτηριστικό σύνθημα «Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου, το μέλλον και τη μόρφωση που θα 'χει το παιδί σου».

Ανάμεσα στα συνθήματα που κυριάρχησαν, ήταν και αυτό που σχημάτισαν οι εκπαιδευτικοί κρατώντας πικέτες και ανέφερε «Το ριάλιτι δεν είναι για σχολεία, τις κάμερες να βάλετε μες στα υπουργεία».

Η πορεία κατέληξε στη Βουλή, όπου οι διαδηλωτές, με τα συνθήματά τους, διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, με στόχο όχι μόνο την ακύρωση των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών, αλλά και για την Παιδεία των σύγχρονων αναγκών.

Βασική Κατηγορία: 

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα