Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Μεγάλη τιμή για την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής!

11/11/2020 - 23:24

Μεγάλη τιμή για την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής, η τελευταία θέση στις

εκλογές φιάσκο του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τους συναδέλφους που ενστερνιστήκαν τις θέσεις της, αναφορικά με την εκλογική διαδικασία - παρωδία του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης, και επέλεξαν να απέχουν σχεδόν καθολικά. Παρά τις πιέσεις της πολιτικής ηγεσίας, παρά το διορισμό εφορευτικών επιτροπών με το ζόρι, που θυμίζουν πρακτικές άλλων εποχών, οι εκπαιδευτικοί γελοιοποίησαν με την αποχή τους τις ψευτοεκλογές, που πραξικοπηματικά έγινε προσπάθεια να τους επιβληθούν.

Σε ό,τι αφορά προσπάθειες ορισμένων να ψαρέψουν σε ΄΄θολά νερά΄΄ και στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής, στο όνομα της «καρέκλας», από την οποία κάθε άλλο παρά τα συμφέροντα των συναδέλφων θα υπηρετούν, ως εντολοδόχοι της κυβερνητικής πολιτικής, οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα τους απομονώσουν.

Στην παρούσα συνθήκη, είναι ιδιαίτερη η τιμή να βρεθεί στην τελευταία θέση των εκλογικών αποτελεσμάτων η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, παράταξη στην οποία χρόνια τώρα, οι συνάδελφοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δείχνουν την εμπιστοσύνη τους με το να της δίνουν την πρώτη θέση για την εκλογή αιρετού στο ΠΥΣΠΕ!

Από την πρώτη στιγμή που Υπουργείο Παιδείας και Κυβέρνηση έκαναν έκδηλη την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε ηλεκτρονικές εκλογές, και πολύ πριν η ΔΟΕ και άλλες παρατάξεις πάρουν επίσημα θέση, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών κατηγορηματικά και αταλάντευτα ανακοίνωσε ότι σε μια τέτοια προοπτική θα απέσυρε το ψηφοδέλτιό της, για να μη νομιμοποιήσει αυτή την εκφυλιστική εκλογική διαδικασία. Χωρίς να τρέφει ψευδαισθήσεις, προειδοποίησε ότι, με πρόσχημα την πανδημία, γίνεται προσπάθεια επιβολής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με απώτερο στόχο την παρέμβαση του κράτους στη ζωή και στη δράση των σωματείων, το τσάκισμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την απομόνωση των εργαζομένων πίσω από μια οθόνη, χωρίς τη δυνατότητα να οργανώνουν συλλογικά τη δράση τους ενάντια σε πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή τους.

Με την ίδια αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη στάση η Α.Σ.Ε. θα συνεχίσει ενάντια στις προκλήσεις της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτής της πολιτικής που έχει βάλει στο στόχαστρο την υγεία, τα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών, τους μισθούς, το εργασιακό ωράριο και τα εργασιακά δικαιώματα, προωθώντας την απλήρωτη εργασία και την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

 

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 26 Νοεμβρίου

Νοέμβριος 2020

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα