Μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης στην κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία (VIDEO - ΦΩΤΟ)

10/11/2017 - 19:25

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ν. ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Μήνυμα αγωνιστικής απάντησης στο νέο κύμα της αντιλαϊκής επίθεσης που ήδη ξεδιπλώνεται σε μια σειρά από μέτωπα, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα που δρομολογούνται από την κυβέρνηση και το κουαρτέτο κατά παραγγελία του κεφαλαίου, έστειλε το συλλαλητήριο Συνδικάτων και Σωματείων στο Σύνταγμα, ύστερα από το κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε κλιμάκωση του αγώνα της εργατικής τάξης σε όλη την Ελλάδα κάλεσε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που έκανε την κεντρική ομιλία. «Να μη μείνει χώρος δουλειάς και κλάδος που να μην οργανωθεί ο αγώνας και η πάλη των εργαζομένων», τόνισε, προσθέτοντας πως «δεν πρόκειται να υποταχθούμε στις αυταπάτες που καλλιεργούν όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, όλοι όσοι θέλουν τους εργαζόμενους να κάνουν θυσίες στο διηνεκές για τα κέρδη των καπιταλιστών». Ο Ν. Μαυροκέφαλος κάλεσε σε αγώνα για να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία που θα ορθώσει το ανάστημά της στην αντιλαϊκή πολιτική και με την πάλη της θα ανοίξει το δρόμο για να διεκδικήσει όσα μας στερεί η αντιλαϊκή πολιτική. «Για να ανοίξει ο δρόμος των κατακτήσεων που εγκαινίασε η μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση πριν 100 χρόνια και η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο». (Δείτε πάνω βίντεο και διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Νωρίτερα χαιρέτισαν η Αφροδίτη Ρέτζιου πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ο Γιάννης Αναγνώστου, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, η Λουκία Φαρμάκη, υδρονομέας υπό απόλυση στην ΕΥΔΑΠ και η Όλγα Κολιούση, γενική γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ). (Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω)

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι, πίσω από τα πανό των Συνδικάτων, των Συλλόγων και των φορέων τους διαδήλωσαν και απάντησαν οργανωμένα, αγωνιστικά και ταξικά στην επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση, κουαρτέτο και εργοδοσία. «Τρόικα, κυβέρνηση και καπιταλιστέ, φέρνουν νέα μέτρα - τσακίζουν τις ζωές», «Κανείς συμβιβασμός με τις περικοπές, αυξήσεις στους μισθούς - συμβάσεις κλαδικές» και «Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις των μισθών, αυτή 'ναι η απάντηση των εργατών», φώναζαν οι διαδηλωτές, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα που θα φέρει άμεσα η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες και περιλαμβάνονται στο «πακέτο» της «δίκαιης ανάπτυξης», της 3ης αξιολόγησης, αλλά και του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018.

«Όλοι στον αγώνα - ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός», «Μη ματώνεις άλλο για την πλουτοκρατία, προετοιμάσου τώρα γι’ απεργία», «Όπλο των εργατών η απεργία, δεν το παραδίδουμε στην εργοδοσία» τα συνθήματα των διαδηλωτών στέλνοντας μήνυμα αγωνιστικής απάντησης.

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων να απαντήσουν στα βάρβαρα μέτρα με οργάνωση, με δυνάμωμα της ταξικής συσπείρωσης και ενότητας, να σπάσουν το φόβο και την τρομοκρατία, να αντιτάξουν τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και του λαού, να συμβάλουν στην άνοδο των αγώνων για την αντεπίθεση.

Οι χαιρετισμοί στη συγκέντρωση

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», τόνισε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ. Η Ομοσπονδία συμμετείχε στο συλλαλητήριο με απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας. Αναφέρθηκε στις διήμερες κινητοποιήσεις με τις οποίες οι νοσοκομειακοί γιατροί αντέδρασαν στην κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, στην οποία έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής λίγο πριν ξεκινήσει το συλλαλητήριο. «Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στο Δελτίο του ΣΕΒ» όπου αποτυπώθηκαν οι αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων, σχολίασε και επισήμανε πως η εξέλιξη αυτή αφορά όλους τους κλάδους, καθώς αποτελεί προμήνυμα για όσα αναμένεται να ακολουθήσουν. (Δείτε εδώ βίντεο)

Το απεργιακό κλίμα από τους οικοδόμους που συμμετείχαν καθολικά στην απεργιακή κινητοποίηση σε δύο μεγάλα εργοτάξια, μετέφερε ο Γιάννης Αναγνώστου, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Τόνισε πως ο αγώνας «θέλουμε να γιγαντωθεί, θέλουμε να ανοίξει ο καυγάς με την εργοδοσία σε όλους τους μικρούς και μεγάλους χώρους δουλειάς». (Δείτε εδώ βίντεο)

Στο άρμα της ανάπτυξης των μεγάλων ομίλων του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών δεν έχουν όλοι θέση, τόνισε η Όλγα Κολιούση, γενική γραμματέας του ΣΕΤΗΠ. Περιέγραψε τι σημαίνει για τους εργαζόμενους η ανοδική πορεία, η κερδοφορία και η επιθετική στρατηγική των επιχειρήσεων: Απολύσεις, αντικατάσταση παλιών εργαζομένων με νέους χωρίς δικαιώματα και μειωμένες απολαβές, εντατικοποίηση και ατελείωτες ώρες δουλειάς, ελαστικές σχέσεις, άρνηση της εργοδοσίας να υπογράψει επιχειρησιακές και κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Αναφέρθηκε στην πείρα από την πρόσφατη απεργιακή μάχη στον όμιλο ΟΤΕ και στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για τους εργαζόμενους στη «Wind» την ερχόμενη Πέμπτη. «Μια ενιαία σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο με εξίσωση όλων προς τα πάνω», είναι το κεντρικό αίτημα με το οποίο οργανώνει το ΣΕΤΗΠ τον αγώνα των εργαζομένων. (Δείτε εδώ βίντεο και διαβάστε την ολόκληρη ΕΔΩ)

Αγωνιστικό χαιρετισμό εκ μέρους των 23 υδρονομέων της ΕΥΔΑΠ που η διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί να απολύσει, ανοίγοντας έτσι το χορό των ομαδικών απολύσεων τακτικού προσωπικού και περαιτέρω ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων απηύθυνε η Λουκία Φαρμάκη υδρονομέας της ΕΥΔΑΠ. «Παλεύουμε ενάντια στις απολύσεις τις δικές μας μα και γενικότερα στην ΕΥΔΑΠ, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας που θα γίνουν μοχλός για να περάσει το δίκτυο σε ιδιώτες και να προχωρήσει έτσι απρόσκοπτα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και της διορισμένης διοίκησης για πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού, εξέλιξη που θα έχει εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες για όλα τα λαϊκά στρώματα», σημείωσε. (Δείτε εδώ βίντεο και διαβάστε την ολόκληρη ΕΔΩ)

Βασική Κατηγορία: 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα