Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών "Βάρναλη"

Μήνυμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών "Κ. Βάρναλη" για τα αποτελέσματα των εκλογών 2021

19/12/2021 - 12:13

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “Κ. ΒΑΡΝΑΛΗ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ

Δ.Σ. (2021)

Ψήφισαν 524

  Ψήφοι 2019 Ποσοστό 2019 Έδρες 2019 Ψήφοι 2021 Ποσοστό 2021 Έδρες 2021 Διαφορά ψήφων Διαφορά Ποσοστού
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 178 25,8% 2 172 33,2% 3 -6 +7,4%
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Α.ΜΕ.) 145 21% 2 150 29% 3 +5 +8%
ΔΑΚΕ 221 32% 3 131 25,33% 2 -90 -6,67%
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 145 21% 2 64 12,38% 1 -81 -8,62%
Άκυρα - Λευκά 62     7        
ΣΥΝΟΛΟ 751   9 524   9    

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Α.Σ.Ε., το ψηφδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ., του Συλλόγου “Κ. Βάρναλης” σας ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους που λάβατε μέρος στις φετινές αρχαιρεσίες του Συλλόγου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του ν. Χατζηδάκη. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους συναδέλφους που με τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους μας ανέδειξαν 2η δύναμη στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με 3 έδρες. Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε και υποσχόμαστε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη μάχη από κοινού για να κάνουμε το σωματείο μας πρωτοπόρο, μαζικό και αγωνιστικό ενάντια σε όλες τις αντιεκπαιδευτικές – αντιλαϊκές πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης. Να συμβάλλουμε από την πλευρά μας ώστε να γίνει η εκπαίδευση ζήτημα όλου του λαού της περιοχής και να συνδράμουμε στις διεκδικήσεις όλων των εργαζομένων.

Ο αγώνας ούτε ξεκινάει, ούτε τελειώνει με τις εκλογές. Δεσμευόμαστε από την πλευρά μας ότι θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε τη μάχη απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΕΕ και μεγάλο κεφάλαιο με τα συνεχή νομοθετήματα για την αξιολόγηση, τις συγχωνεύσεις τμημάτων, τα σεμινάρια δεξιοτήτων, τα νέα προγράμματα σπουδών. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που δουλεύουν στην εκπαίδευση, για τα μορφωτικά δικαιώματα ΟΛΩΝ των μαθητών!

Θέλουμε ένα σωματείο ισχυρό, μαζικό, με ταξικό προσανατολισμό και στην κατεύθυνση αυτή θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αφού με τον ν. Χατζηδάκη, η κυβέρνηση κατ' εντολή της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου επιχειρεί να βάλει στο χέρι τα σωματεία και να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Διατρανώνουμε ως Α.Σ.Ε. με υπερηφάνεια ότι κάτι τέτοιο δε θα επιτρέψουμε να γίνει!

Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι μειώθηκε η συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές και στην εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του Συλλόγου μας, σε μια εποχή που οι συλλογικές διαδικασίες των σωματείων πρέπει να ενισχυθούν. Οι αγώνες που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και αυτοί που είναι μπροστά μας απαιτούν ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση στο σωματείο για να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να γίνουν οι Γ.Σ. και οι κινητοποιήσεις πιο μαζικές.

Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας ενάντια στις λογικές του κυβερνητικού συνδικαλισμού που με κάθε τρόπο βάζουν εμπόδια στην ανασύνταξη του κινήματος και θέλουν σωματεία χειροκροτητές των εκάστοτε κυβερνήσεων. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως μόνο ο συλλογικός, μαζικός και οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις (Ε.Ε., Ο.Ο.ΣΑ., Ν.ΑΤ.Ο.) και τις κυβερνήσεις του μπορεί να έχει νικηφόρα αποτελέσματα. Έχουμε και την πρόσφατη πείρα των εργαζομένων στην e-food και στην Cosco.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους να πλαισιώσουν τη ζωή και
τη δράση του σωματείου μας, να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για
Μόρφωση, Υγεία, Δουλειά και Ζωή με δικαιώματα!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα