Νέες κινητοποιήσεις σήμερα σε Ειρηνοδικεία ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις (VIDEO - ΦΩΤΟ)

18/10/2017 - 22:49

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής συνέχισαν την πάλη τους κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σπιτιών σε φτωχές, εργατικές - λαϊκές οικογένειες, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, με νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Πειραιά, Καλλιθέας, Κορωπίου, Μαραθώνα και Ιλίου, το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτώβρη.

Η κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί για άλλη μια Τετάρτη κανένας από τους πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί. Στη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές κρατούσαν πανό που ανέγραφε «Οργάνωση και αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών οικογενειών», ενώ τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν «Τέρμα πια στους εκβιασμούς. Εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς», «Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος».

Παράλληλα με τρικάκια του ΠΑΜΕ που ανέγραφαν «Όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» και «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», αλλά και με ντουντούκα ενημέρωναν τον κόσμο για τις θέσεις και τις διεκδικήσεις τους.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ο Σπύρος Κωσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής δήλωσε: «Για μια ακόμα φορά Λαϊκές Επιτροπές και Συνδικάτα είμαστε εδώ για να αντιταχθούμε απέναντι στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης που βγάζει στο σφυρί λαϊκές κατοικίες. Καλούμε το λαό, την εργατική τάξη να αντιταχθεί μαζικά και οργανωμένα μέσα από τα συνδικάτα ώστε να μπει τέλος στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και τραπεζιτών. Εμείς θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να έχει σπίτι».

Ματαίωση πλειστηριασμών σε όλες τις περιπτώσεις σημειώθηκαν και στα Ειρηνοδικεία Πειραιά, Καλλιθέας, Κορωπίου, Μαραθώνα και Ιλίου όπου έγιναν ανάλογες κινητοποιήσεις. (Διαβάστε σχετικά παρακάτω).

Θυμίζουμε ότι η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ συγκρότησε Επιτροπή για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς όπου κάθε σωματείο, εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή συμβουλών που είναι απαραίτητες, κύρια όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό.

Τα τηλέφωνα καθημερινής επικοινωνίας είναι: 210-3833786, 6974010107, 6939172374, 6947445479, 6972220265.

Στον Πειραιά

Εργατικά Σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά συγκεντρώθηκαν στο Ειρηνοδικείο, επί της οδού Νικήτα 12. Με ντουντούκες και συνθήματα διεμήνυσαν «Κάτω τα ξερά σας από τη λαϊκή κατοικία. Αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις».

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που μοιράστηκε στην διάρκεια της κινητοποίησης, απευθύνεται κάλεσμα «σε κάθε εργαζόμενο που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα να έρθει σε επαφή με το σωματείο του, με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Κανένας να μη μείνει μόνος του. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε την επίθεση που μας έχουν εξαπολύσει. Στο Εργατικό Κέντρο θα υπάρχει παροχή νομικών συμβουλών. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104100830».

Στο Μαραθώνα

Στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα, στο Καπανδρίτι, ο μοναδικός προγραμματισμένος για σήμερα πλειστηριασμός αφορούσε σπίτι στο οποίο κατοικεί η οικογένεια ενός αυτοαπασχολούμενου. Το σπίτι του εργαζόμενου βρέθηκε σε κίνδυνο για χρέη προς τράπεζα.

Με συνθήματα μέλη Εργατικών Σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών της περιοχής βροντοφώναξαν «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Στο Ίλιον

Με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», η Λαϊκή Επιτροπή Ιλίου πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης συγκέντρωση, μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο συνταξιούχων, το Σύλλογο Γυναικών και τον Εμπορικό Σύλλογο, στο Ειρηνοδικείο Ιλίου ενάντια στους πλειστηριασμούς σε σπίτια φτωχών οικογενειών από τις τράπεζες.

Η δυναμική και άμεση κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή των πλειστηριασμών.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Ιλίου αναφέρει ότι «δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να βάλει χέρι στα σπίτια των φτωχών οικογενειών». Παράλληλα καλεί «σε κινητοποιήσεις για να αντισταθούμε στην επίθεση των τραπεζιτών, της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επίθεση που γίνεται στη λαϊκή οικογένεια».

Στη Ζάκυνθο

Σε συγκρότηση Επιτροπής προχώρησε επίσης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να "κοκκινίσουν" τα δάνειά τους. Τόσα χρόνια δουλειάς και αγώνα για να μπορέσουν να αγοράσουν ένα σπίτι χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι και τώρα οι τράπεζες και τα αρπακτικά απειλούν να τους το κατασχέσουν».

Η Επιτροπή του ΕΚΖ θα βρίσκεται κάθε Τετάρτη απόγευμα, 7 μ.μ. - 9 μ.μ., στα γραφεία του (Ευγενίδου 5) και αποτελείται από τους Βουρδέρη Νίκο (πρόεδρο κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού), Γουσέτη Διονύση (Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων) και Δραγανή Ζουπάνο (Σωματείο ΕΤΕ - ΔΕΗ).

Τηλ. Επικοινωνίας 2695042389, κινητό 6946138997, 6955051544.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα