Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΜΕΤΕ!

18/05/2012 - 23:43

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΜΕΤΕ (Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ) αποτελείται από 9 μέλη που έχουν απαλλαγή από τα διδακτικά τους καθήκοντα, όπως και τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Η σύνθεσή του καθορίζεται από τη δύναμη που καταλαμβάνει κάθε παράταξη στο συνέδριο της Ομοσπονδίας. Το ΠΑΜΕ στα πλαίσια αυτά δικαιούται μία θέση στο Δ.Σ., οπότε και όρισε ως εκπρόσωπό του στέλεχος του ΠΑΜΕ από τη Θεσσαλονίκη.Το

ΠΑΜΕ έχει τοποθετηθεί πάμπολλες φορές για το ρόλο αυτών των ινστιτούτων.

Το ΙΠΕΜ-ΔΟΕ, το ΚΕΜΕΤΕ-ΟΛΜΕ και το Κοινωνικό Πολύκεντρο (ΑΔΕΔΥ) αποτελούν ινστιτούτα που δίνουν άλλοθι και ντύνουν με επιστημονικό μανδύα την αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Πολλές από τις θέσεις που χρησιμοποίησε το Υπουργείο Παιδείας διαμορφώθηκαν από αυτά τα ινστιτούτα, διατυπώθηκαν σε μελέτες τους και σε εκπαιδευτικά συνέδρια.

Τρανταχτό παράδειγμα ότι μόλις πρόσφατα το ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ (πρωτοστατούντων των στελεχών του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) πήρε μέρος σε «έρευνα» με θέμα «Πρόσληψη και παραμονή στον εκπαιδευτικό τομέα, ένα θέμα κοινωνικού διαλόγου» (!), που διοργανώθηκε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργοδοτών στην Εκπαίδευση (EFEE) και τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Δηλαδή με αυτούς που ρημάζουν τη ζωή του εκπαιδευτικού κάθε μέρα, του φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης. «Κοινωνικός διάλογος» με τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες για το «πώς θα μπαίνουν και πώς θα παραμένουν οι εκπαιδευτικοί στη δουλειά τους»!

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών συμμετέχει στο ΙΠΕΜ και στο ΚΕΜΕΤΕ για να είναι τα μάτια και τα αυτιά των συναδέλφων, για να αποκαλύπτει τον αντιδραστικό ρολό αυτών των ινστιτούτων.

Η στάση όμως αυτή του ΠΑΜΕ δεν αρέσει στα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΛΜΕ, επειδή τους χαλάει την σούπα. Πολεμούν με κάθε τρόπο το ΠΑΜΕ, επειδή δεν μπαίνει στο μαντρί!

Αρχικά, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αρνήθηκε να καλύψει οικονομικά τα εισιτήρια μετακίνησης της εκπροσώπου του ΠΑΜΕ από τη Θεσσαλονίκη, ώστε να μπορεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Δηλαδή, μια Ομοσπονδία με ταμείο κοντά στα 2 εκ. ευρώ, που καλύπτει τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης των μελών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών), αρνήθηκε να καλύψει τη μετακίνηση της εκπροσώπου του ΠΑΜΕ στο ΚΕΜΕΤΕ!

Αλλά δεν σταμάτησαν εδώ. Με πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (30/4) και με την συμφωνία των ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, αποφασίστηκε να καλύπτονται τα εισιτήρια, αλλά υπό προϋποθέσεις …

Ποιες είναι αυτές; Η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, μητέρα δύο μικρών παιδιών, με καθημερινή παρουσία στους αγώνες, να έρχεται στην Αθήνα (από τη Θεσσαλονίκη) υποχρεωτικά τη Δευτέρα το πρωί και να φεύγει υποχρεωτικά την Παρασκευή το βράδυ, χωρίς καν να καλύπτουν τη διαμονή της!

Με άλλα λόγια λένε όλοι με μια φωνή: Ή θα βάλεις πλάτη για το ΚΕΜΕΤΕ, ή δεν έχεις ρόλο εδώ! Τα ίδια γίνονται με τα μέλη του ΠΑΜΕ και στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ! Ή θα λες αυτά που λέει η πλειοψηφία, ή δεν θα πηγαίνεις στις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ! Τα ίδια λένε και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Τέτοια δημοκρατία από τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Κατά τα άλλα, «ενότητα της αριστεράς»!

Το ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμα φορά, όπως κάναμε και στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (15/5/2012): Προγραμματισμό στα στελέχη του ΠΑΜΕ βάζουν οι ανάγκες του κινήματος, οι ανάγκες της οργάνωσης της πάλης για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.Δεν απολογούμαστε σε κανένα γραφειοκράτη του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΟΛΜΕ, που από την καρέκλα του γραφείου του οργανώνει ημερίδες από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την εργοδοσία! Συμβιβασμό για θεσούλες και αποσπάσεις δεν θα κάνουμε!

Το ΠΑΜΕ κρίνεται καθημερινά από τους εργαζόμενους στο καμίνι του αγώνα. Τη θέση στο ΚΕΜΕΤΕ την έδωσαν στο ΠΑΜΕ οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, δεν χαρίστηκε από κανένα στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ! Και τη θέση αυτή, το ΠΑΜΕ τη θέτει στην υπηρεσία της ανασύνταξης του κινήματος, της ενημέρωσης και αποκάλυψης του ρόλου του ΚΕΜΕΤΕ.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν την προσπάθεια αποκλεισμού του ΠΑΜΕ, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους! Το ΠΑΜΕ στο χέρι δεν θα το βάλει κανείς!

        Αθήνα, 18/5/2012

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα