ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Όλοι μαζί στα δύσκολα!

13/02/2022 - 11:25

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ!

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το όργιο τυφλής βίας που ξεδιπλώνεται στα σχολεία και στους δρόμους της χώρας, με αποκορύφωμα τον πρόσφατο φόνο ενός νέου παιδιού στη Θεσσαλονίκη. Η βία αυτή, στρεβλά παρουσιάζεται ως μόνο οπαδική και ψευδώς ως ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Οι οπαδικοί «στρατοί» που δημιουργούνται, υποστηρίζονται και συντηρούνται για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοπαραγόντων του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, αποτελούν φυτώριο για τις φασιστικές και εγκληματικές συμμορίες, που δρουν ανενόχλητες ως άλλα τάγματα εφόδου, τρομοκρατούν, τραυματίζουν και σκοτώνουν.

Τεράστια ευθύνη φέρουν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, που με τις πολιτικές τους σπέρνουν φτώχια, δυστυχία και κοινωνικό αυτοματισμό. Προσκυνώντας το κέρδος και τους νόμους της αγοράς, διαλύουν και καταπατούν τα δημόσια αγαθά και κάθε εργασιακό, πολιτικό και κοινωνικό δικαίωμα. Δημιουργούν, έτσι, το πιο κατάλληλο έδαφος για κάθε μορφή μισαλλοδοξίας και φασισμού.

Ως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι, ζούμε καθημερινά στα σχολεία από πρώτο χέρι τα πελώρια κοινωνικά αδιέξοδα. Πίσω από τα ανέξοδα μεγάλα λόγια των κυβερνήσεων βλέπουμε καθαρά το μεθοδικό και συστηματικό ξήλωμα κάθε δυνατότητας για ουσιαστική μόρφωση των παιδιών. Οι νέοι άνθρωποι παραδέρνουν και συντρίβονται από την εντατικοποίηση, τη βαθμοθηρία, το συνεχές άγχος, τη σύγχυση, την αποξένωση και τη μοναξιά. Τα όνειρα και το υστέρημα παιδιών και οικογενειών σπαταλιούνται για ένα αβέβαιο και σκληρό μέλλον.

Το δηλητήριο του φασισμού απλώνεται και ακουμπάει και τα σχολεία της Κέρκυρας. Φασιστικά συνθήματα γραμμένα σε προαύλιο σχολείου, μισαλλόδοξα φασιστικά συνθήματα που ακούστηκαν μέσα σε άλλο σχολείο πρέπει να αντιμετωπίσουν την αποφασιστική καταδίκη και τη μηδενική ανοχή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το ενδιαφέρον και η αγωνία μας για τη νέα γενιά, η ανάγκη μας να συνεισφέρουμε σε μια κοινωνική ζωή με αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια και σεβασμό για κάθε ανθρώπινο πλάσμα δεν εξαντλούνται στις ανακοινώσεις. Ακριβώς επειδή έχουμε συναίσθηση των προβλημάτων και των δυσκολιών, δεν πέφτουμε στην αδράνεια και στη μοιρολατρία. Στηριζόμαστε στις αγωνιστικές μας παραδόσεις, στην εμπειρία από τους αγώνες μας και τις νίκες μας ενάντια στο φασισμό.

Καλούμε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας, συναδέλφους, μαθητές και γονείς, να φράξουμε έμπρακτα και αποφασιστικά το δρόμο στην τυφλή φασιστική και ρατσιστική βία, στα κηρύγματα μίσους και στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αγωνιστούμε για ένα άλλο σχολείο, που δε θα εξοντώνει τους μαθητές μας αλλά θα τους μορφώνει και θα τους διαπαιδαγωγεί ολόπλευρα. Ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλους, ενιαίο δωδεκάχρονο που θα μετατρέψει την κάθε σχολική αίθουσα, την κάθε σχολική αυλή σε κυψέλες συνεργασίας, αλληλεγγύης και πολιτισμού, απλώνοντας το χέρι σε κάθε νέο παιδί, χτίζοντας μια ζωή με νόημα, χαρά και δημιουργία.

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα