ΕΛΜΕ ΚΙ

Όλοι στο Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Σάββατο 26 Φλεβάρη!

25/02/2022 - 14:26

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου το Σάββατο 26 Φλεβάρη

στις 11:30 πμ στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολιού

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης συντασσόμενο με το κοινό κάλεσμα των Εργατικών Κέντρων Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Πάτρας, Ζακύνθου, Αγρινίου, Αμαλιάδας απευθύνει σε όλους τους συναδέλφους κάλεσμα μάχης και κοινού αγώνα με όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, τους συνταξιούχους, τους χιλιάδες ανέργους, τους αγρότες που αυτές τις μέρες δίνουν ένα δίκαιο αγώνα για την επιβίωσή τους.

Δεν ανεχόμαστε τα απανωτά χτυπήματα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας καθώς και την επιδίωξη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, να εναρμονιστεί το σχολείο πιο «σφιχτά» με τα «θέλω» των επιχειρηματικών ομίλων, με όχημα την λεγόμενη «αυτονομία» του και την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών.

Δεν ανεχόμαστε δύο χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας να έχουμε 25.000 νεκρούς από την πανδημία και δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, όταν σήμερα υπάρχουν όλες εκείνες οι επιστημονικές, τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες για να αντιμετωπίζονται τέτοιες ασθένειες. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα νοσοκομεία και τις άλλες δομές υγείας στο νομό μας να στενάζουν κάτω από τις τεράστιες ελλείψεις, γιατρών νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού να μην λειτουργεί ΜΕΘ και ψυχιατρική κλινική και το ΕΚΑΒ να είναι επικίνδυνα υποστελεχωμένο.

Δεν ανεχόμαστε την νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα με την ακρίβεια και με το κόστος βασικών αγαθών στο ταβάνι, που σε συνέργεια με το χτύπημα των μισθών, μας κάνει να αγκομαχούμε να βγάλουμε τον μήνα.

Δεν ανεχόμαστε οι Υπουργοί να αποφασίζουν με τους άθλιους νόμους τους, τον κατώτατο μισθό ανάλογα με το πώς διασφαλίζεται η κερδοφορία. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη μερική απασχόληση, τα ωράρια λάστιχο, την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις. Είναι πρόκληση και δεν θα επιτρέψουμε την επίθεση στα σωματεία μας, την επιβολή ελέγχου της συλλογικής οργάνωσης και του αγώνα μας.

Υιοθετώντας το ήδη δημοσιευμένο πλαίσιο των λαϊκών αιτημάτων των Εργατικών Κέντρων Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Πάτρας, Ζακύνθου, Αγρινίου, Αμαλιάδας καλούμε όλους τους συναδέλφους στο πανκεφαλληνιακό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί

το Σάββατο 26 Φλεβάρη και ώρα 11:30πμ στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολιού

Τίποτα δεν μας χαρίζεται!
Όλα με αγώνες κατακτιούνται!

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 22/2/2022 

ΤΟ ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα