Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Όλοι την Τρίτη 23/6 στη 1μμ στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας!

21/06/2020 - 22:26

Για τη Συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ

 • Όλοι την Τρίτη 23/6, 13:00 στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας!
 • Να μην περάσουν οι αντιεπιστημονικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα που καταργούν ολόκληρα διδακτικά αντικείμενα και κλάδους!
 • Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 25/6 14:00 ενάντια στις απολύσεις αναπληρωτών σε ολή την Ελλάδα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στις 18 Ιουνίου, οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ τοποθετήθηκαν με αυτό το πνεύμα. Δεν διαχωρίσαμε τους συναδέλφους σε αυτούς που πλήττονται περισσότερο ή λιγότερο. Τονίσαμε ότι, όπως και το προηγούμενο ωρολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ (Φίλη – Γαβρόγλου), έτσι και αυτό, οδηγεί σε τσάκισμα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων. Η υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων σε κάθε περίπτωση δεν είναι συντεχνιασμός. Τα υφιστάμενα ωρολόγια προγράμματα είναι εξίσου αντιεπιστιμονικά και αντιπαιδαγωγικά.

Επισημάναμε ότι τώρα δεν είναι η στιγμή για συμβολικές κινητοποιήσεις, για κινητοποιήσεις που θα τις κάνουν ελάχιστοι βαθμολογητές γραπτών, αλλά είναι η ώρα για πολύμορφες και δυναμικές κινητοποιήσεις όλων των κλάδων και όλων των συναδέλφων για να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Οι κινητοποιήσεις μας δεν πρέπει να βάζουν απέναντι τους μαθητές και τους γονείς. Δεν πρέπει να δίνουν την παραμικρή δυνατότητα στην κυβέρνηση να ξεγλιστρά από τα βασικά ζητήματα των αλλαγών. Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει γιατί η Καλλιτεχνική Παιδεία, οι Κοινωνικές Επιστήμες, η Οικιακή Οικονομία πετιούνται έξω από τη β’ βάθμια εκπαίδευση, πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις δεν διδάσκονται στα σχολεία, πρέπει να πει καθαρά τι θα γίνουν οι χιλιάδες συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων που θα χάσουν τις οργανικές τους, οι χιλιάδες αναπληρωτές που θα χάσουν τη δουλειά τους.

Προτείναμε κινητοποιήσεις για όλη την εβδομάδα, την Τρίτη 23/6 στο Υπουργείο Παιδείας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, την Πέμπτη 25/6 όλοι οι εκπαιδευτικοί σε μαζικά συλλαλητήρια στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, μαζί με τις επιστημονικές ενώσεις, τα επιμελητήρια κλπ. και κατάθεση υπομνήματος στα Κόμματα. Να πραγματοποιήσουμε συνεντεύξεις τύπου και πολύμορφες δραστηριότητες. Να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση μαζί με τους αναπληρωτές που σε λίγες ημέρες θα πάρουν στα χέρια τους τα χαρτιά της απόλυσης τους και να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή εργασία.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ οι ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ/ΠΕΚ υπερασπίστηκαν την θέση ότι η Ομοσπονδία δεν πρέπει να παίρνει θέση για τις αυξομειώσεις των ωρών στα ωρολόγια προγράμματα.  Οι ΣΥΝΕΚ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ προτάσσοντας επικοινωνιακές κόλπα και όχι δυναμικές πρωτοβουλίες, μπλόκαραν τις προτάσεις για μαζικές κινητοποιήσεις απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, να οργανώσουν πολύμορφες δράσεις ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές της κυβέρνησης. Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές, συνολικά οι εργαζόμενοι να βάλουμε φρένο στην πολιτική που κάνει το σχολείο χειρότερο.

 • Όλοι την Τρίτη 23/6, 13:00 στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας!
 • Να μην περάσουν οι αντιεπιστημονικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα που καταργούν ολόκληρα διδακτικά αντικείμενα και κλάδους!

 • Όχι στην απαξίωση μαθημάτων. Να μη χαθεί καμία οργανική θέση.
 • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

  20 μαθητές ανά τάξη στα τμήματα γενικής παιδείας και 10 μαθητές στα εργαστήρια και τις κατευθύνσεις.

 • Επαναφορά του προηγούμενου διδακτικού ωραρίου. Επαναφορά του ωραρίου των υπευθύνων των σχολικών εργαστηρίων. Κατάργηση της Γ’ ανάθεσης.
 • Όχι στις συμπτύξεις και το κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ και στα ΓΕΛ.
 • Ριζικές αλλαγές στα προγράμματα σπουδών, που θα προωθούν την επιστημονική σκέψη, την κριτική ικανότητα και τη δημιουργικότητα των μαθητών και όχι τη μονομέρεια, την αποσπασματικότητα και την στείρα αποστήθιση!

 • Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 25/6 14:00 ενάντια στις απολύσεις αναπληρωτών σε ολή την Ελλάδα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά

21 Ιουνίου 2020

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα