Εκπαιδευτικοί - Μαθητές - Φοιτητές

Ολοκληρώθηκε το μαζικό και γεμάτο παλμό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα (Vid - Φωτο)

10/03/2021 - 21:08


Ολοκληρώθηκε το μαζικό και γεμάτο παλμό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Στα Προπύλαια ολοκληρώθηκε το μεγάλο και πολύ δυναμικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας, όπου η νέα γενιά ανέδειξε ότι «δεν θα νικήσει ο φόβος, θα νικήσει η όρεξη για σπουδές»!

Από εκεί που ξεκίνησε η μαζική συγκέντρωση, με ασταμάτητα συνθήματα από την πρώτη στιγμή, με παλμό ζωντάνια και τραγούδια, οι φοιτητές ξεκαθάρισαν ότι ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, ο νόμος της καταστολής που η κυβέρνηση εντείνει μέρα με τη μέρα παντού, θα μείνει στα χαρτιά. Απαίτησαν χρηματοδότηση και μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές τους και όχι αστυνομία και καταστολή μέσα στα Πανεπιστήμια.

Με τα δικά τους μπλοκ και τα συνθήματά τους βρέθηκαν σε αυτό το αγωνιστικό ραντεβού μαθητές, πίσω από το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας και Πειραιά, καθώς και σπουδαστές με πανό του ΣΥΣΔΙΕΚ και εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια, των οποίων η Ομοσπονδία (ΟΔΠΤΕ) έχει κηρύξει στάση εργασίας.

Από εκεί το μαχητικό νεολαιίστικο ποτάμι κατέβηκε την οδό Πανεπιστημίου και ανέβηκε τη Σταδίου, απλώνοντας τα συνθήματά του σε όλο το κέντρο της Αθήνας, δείχνοντας ότι φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές ζητάνε να ξαναγυρίσουν στον φυσικό τους χώρο, στα σχολεία και τις σχολές τους και δεν τρομοκρατούνται, «δεν το βάζουν κάτω». 

Οι φωνές, τα τραγούδια και τα συνθήματα δυνάμωσαν στο Σύνταγμα, όπου οι νέοι παρατάχθηκαν με τις πικέτες τους, ύψωσαν τα συγγράμματά τους σε μια συμβολική κίνηση για την επιστροφή τους στις σχολές, δήλωσαν ότι δεν φοβούνται, δεν υποτάσσονται. 

Βασική Κατηγορία: 

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα